Öncelikle egzama tedavisinde kullanılacak olan aşağıda bahsettiğimiz egzama kremleri kesinlikle doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır ve doktor tavsiyesi dışında kullanılan bu kremler farklı sonuçlara yol açar. Bu ilaçları iyi gelir düşüncesiyle kendi kararınız sonucu kullanmanız hastalığınızın olumsuz daha başka sonuçlara sebebiyet vermesine sebep olabilir.

Egzama Kremleri

ARDIÇ KATRANI ÖZLÜ KREM

Başlı başına bitkisel yollarla üretilen egzama kremlerinden biridir. Bitkisel içerikli bu egzama kremi ardıç katranı özünden elde edilmektedir. Tahriş bulunan bölgeye belirli miktarda sürüldüğü zaman istenen sonuçlar ön plana çıkar. Uyguladığınız sırada belirlenen miktarı tahriş olan bölgeye masaj yapar gibi yumuşak haraketlerle uygulayınız. Kremi günde 2 defa uygulamanız yeterli olcaktır.

EUMOVATE KREM

Yine aynı şekilde bu kremde doktor tavsiyesi eşliğinde kullanmanız gereken bir ilaçtır kesinlikle kendi kararınız ile kullanmamanız önerilir. Egzama tedavisinde büyük ölçüde kullanılan kremlerden bir tanesidir. Aynı zamanda haşere ısırıklarında da ve bebekeler de oluşan pişik durumlarında da kullanılabilir. Günde 4 defa kullanılması uygun görülebilir fakat tedavi esnasında uygulama gün geçtikçe azaltılmalıdır. Yüze uygulanması kesinlikle önerilemez yüz ile temas halinde acilen bol su ile yıkayınız.

MECİTEFENDİ AYNISEFA KREMİ

Bitkisel yollar ile üretiminin yapıldığı mecitefendi aynısefa kremi egzama tedavsinde kullanılmakta olan egzama kremlerinden bir tanesidir. İçerisinde bal mumu, terayağı ve aynısefa bitkisi bulunmaktadır. Hiçbir şekilde kimyasal madde içermez, tamamen bitkiseldir bir ilaçtır. Hassas ciltler için kullanımı uygundur.

DERMOVATE KREM

Doktora danışılmadan kullanılmaması gereken bir kremdir ve doktor tavsiyesi ile belirli dozlar halinde belirli ölçüler de cilde uygulanmalıdır. Cilt üzerinde ki kızarıklık ve tahriş olan bölgelerde kullanılabilir. Yan etki olarak vücutta kıllanmaya sebep olabilir.

SUDOCREM

Bu ilaç başta sivilce tedavisin, egzama ve güneş yanıkları tedavisinde kullanılmakta olan bir kremdir. İçerisinde çinko oksit bulunur ve yanma nedeniyle oluşan yaralar için etkilidir ve olumlu sonuçlar verir. Genellikle akşam kullanılması önerilir.

BEPANTHEN PLUS

Bepanthen plus krem ciltteki enfeksiyonları ve mikropları öldürmekte yararlı bir kremdir. Cildi onarıcı bir etkisi vardır. Enfeksiyona bağlı egzama tedavisin de kullanılmakta olup onun dışında deri çatlakları, yanıklar, deri iltihabı, pişikler ve tahriş olmuş ciltlerde kullanılabilen bir ilaçtır.

DERMATOP

Dermatop derinin hasta olan kısmına uygulanan bir ilaçtır. Yarada bulunan iltihabı giderici, alerji giderici, hücre çoğalmasını önleyici etkilere sahiptir ve egzama tedavisinde kullanılır. Doktor tavsiyesi ile kullanılması gerekenibir başka ilaçta budur ve kesinlikle doktor tavsiyesi dışıda kullanılmamalıdır. Dermatop krem çocuklar içinde aynı şekilde doktor tavsiyesi halinde kullanılabilmektedir. Yukarıda bahsettiğimiz bu ilaçlar doktor tavsiyesi ile egzama ve ciltte oluşan yanık ya da tahrifler de kullanılabilen ilaçlardır. Kaynak: http://www.kadindenince.com/egzama-kremi-isimleri-nelerdir/