Şu göbeğimin altı gitse de bir beden daha incelsem, basenlerim küçülse de kalem etek giyebilsem diyet spor salonları, bazen uygulaması zor diyet programları hatta yağ yakıcı destek ürünlere mi sarılıyorsunuz. Uzun zaman harcasanız da istediğiniz sonuca ulaşamıyor musunuz? Vücudunuzdaki fazlalıkların ortadan kaldırılması için ses dalgalarını kullanan VASER yöntemini Dr. Onur Çukurluoğlu ile konuştuk.

Vaser Ultrasonik liposuction nedir?
Vücuttaki yağların uzaklaştırılması için yapılan işlemlere liposuction ismini vermekteyiz. Liposuction tüm dünyada en fazla yapılan estetik cerrahi işlemidir. Gelişen teknoloji ile klasik liposuction artık neredeyse tarihe gömüldü. Ses dalgalarının enerjisini kullanan VASER teknolojisi Ultrasonik liposuctionun en fazla gelişmiş son nesil üyesi. VASER liposuctionda kullanılan ses dalgaları sadece yağ hücrelerini parçalayan dalga boylarını kullanılarak liposelektif (yağ seçici) etki elde edilmektedir. Yani cilt altındaki kan damarları, sinirler ve diğer yumuşak dokulara kesinlikle zarar verilmez. Vücutta fazla yağın olduğu bölgeler için ufak giriş delikleri kullanılır ve yağ hücrelerinin üzerine ince problar ile ses dalgaları uygulanır. Ayrışan ve eriyen yağ doku kolaylıkla alınabilmektedir.

VASER liposuction kimlere uygulanır?
Liposuction bir vücut şekillendirme işlemidir. Kilo vermek amaçlı kullanılmamaktadır. Obesite sınırını aşmamış kişiler için kullanılabilmektedir. Ergenliği tamamlamış diyet ve egzersizler ile vücudundaki fazlalıklardan kurtulamayan hem erkek hem bayanlar için kullanılabilmektedir.

VASER liposuction hangi bölgelerde uygulanır?
Kadınlarda karın, bel, sırt, basenler, bacak içleri, kol ve gıdı bölgesi en çok kullanılan bölgelerdir. Hamilelikler sonrası göbeğin altında bir türlü eritilemeyen fazlalık ya da istediği kıyafeti giymesine engel olan basendeki fazlalık bayanlarda en fazla uygulama alanlarıdır. Erkek hastalarda daha kaslı görünen bir karin ve göğüs bölgesi için uygulamalar yapılmaktadır.

Bu işlem sırasında ne tur bir anestezi kullanılır.
Anestezi yöntemi uygulama bölgesine göre değişiyor. Örneğin sadece karin ve bel gibi bir iki bölge uygulama yapılacak ise sedaysan dediğimiz hastanın yarım uyutulduğu anestezi ve lokal anestezi tercih edilebiliyorken uygulama yapılacak bölge sayısı arttıkça genel anestezi tercih edilebiliyor. Bir iki bölge uygulamalarda işlemden dört beş saat sonra evinize dönebiliyorsunuz.

Bu işlem sonrası iyileşme sureci nasıl oluyor
Vaser liposuction sadece yağ hücrelerini parçalanmaktadır böylelikle kan damarları neredeyse hiç etkilenmediği için kanama ve morarmalar ; sinirler korunduğu için ağrı diğer yöntemlere göre neredeyse yok denecek kadar azalmaktadır. Bu özelliği nedeniyle iyileşme sureci diğer liposuction yöntemlerine göre oldukça hızlı ve korse kullanım suresi de kısadır.

VASER liposuction sonrası değişim nasıl gözlenmektedir.
Bu işlem başta da söylediğim gibi kilo verdirmek için yapılan bir ameliyat değildir o yüzden değişim tartıdan çok beden ölçülerine yansımaktadır. Örneğin karın ve bel bölgesinde yapılan işlem ile çok kısa surede iki bedene kadar daralma çok rahatlıkla elde edilir.

Vaser Liposuction sonrası özel bir diyet ya da egzersiz gerekir mi
Tüm hastalarımız için işlem öncesi hayat standartlarını, diyet şekillerini ve egzersiz programlarını değerlendirip bir düzenleme yapıyoruz. VASER sonrası yine bu programlara devam ediyoruz ancak bu uyguladığımız programlar çok özellik gerektiren diyet yada spor hareketleri değil sağlıklı yaşam için gerekli olan rutin programlar.