ÇOK ŞANSLIYIM

Şeyma Hanım merhaba; sizi biraz tanıyabilir miyiz?

- Konya'da doğdum aslen Antalya Akseki'liyiz ama doğduğumdan beri İstanbul'da ailemle yaşıyorum. Annem ev hanımı, babam kendi işinden emekli esnaf, bir abim var, tipik bir Türk ailesi. Kocaeli Üniversitesi Turizm Otelcilik okudum fakat küçük yaşımda başladığım piyano eğitimi ve şan derslerinden sonra müzik sevgim ağır bastı ve bu alana yöneldim. Hakan Peker, Yusuf Güney birçok sanatçıyla çalışma şansım oldu, vokalistlik yaptım, şimdiyse kendi sahnemi yapıyorum çok şükür. Çok şanslıyım iyi bir aile, yapmak istediğim meslek, iyi dostlar, sağlık... Daha ne isteyebilirim.

Müziğe ne zaman başladınız?

- Küçük yaşlarda daha öncede söylediğim gibi piyano eğitimi aldım, ilkokul ve ortaokulda da okulun solisti olur okul geceleri ve yarışmalarda sahneye çıkardım. Evde kendi kendime yazmayı besteler yapmayı severdim fakat profesyonel olarak sahneye ilk Hakan Peker'e vokalistlik yaptığım sene 2012. Onun arkasında şarkı söylerken karar verdim ve önde olan ben olmalıyım dedim, o yüzden Hakan Peker'in bu işi profesyonel olarak yapmaya karar vermemde çok etkisi oldu.Düşünsenize çocukluğunuzda şarkılarını ezbere bildiğiniz sanatçıyla yıllar sonra aynı sahnedesiniz ve o an dedim ki "bu mümkün olduysa o sahneye çıkıp benim şarkılarıma da eşlik edilmesi mümkün". Zaten karar verdiğinizde ve inandığınızda evren sizin için çalışmaya ve fırsatları yaratmaya başlıyor.

 

KENDİNE HAS TARZI OLAN SANATÇILARI ÇOK TAKDİR EDİYORUM

Yusuf Güney ile tanışmanız nasıl oldu?

- Kendine has tarzı olan sanatçıları çok takdir ediyorum. Yusuf da bunlardan birisi. Aranjör Mehmethan Dişbudak ile aynı stüdyoda beraber çalıştığımız dönemlerde tanıştık. Sonra çok iyi arkadaş olduk, güzel bi uyum yakaladık, yaptığımız şarkıları birbirimize dinletir fikir alışverişi yapardık, sonrasında birbirimizle bu kadar güzel enerjimiz varken neden bir düet olmasın dedik. Ve "Değilsin" geldi.

Şarkı sözlerini kendiniz yazıyorsunuz. Şarkılarınızı yazarken nelerden ilham alıyorsunuz?

- Şarkılarımın bir çoğunu ben bir çoğunu da amcam Ahmet Erdoğan yazıyor. O yazıyor ben besteliyorum bazen kendim yazıyorum. Her şeyden ilham alabiliyorum, illa kendi yaşadığım bi anı şart değil, başkasının yaşadığı bir olaydan etkilenip de yazabilirim. Ama o kişi ya da kişileri tanıyorsam tabi ki daha güzel şeyler çıkıyor.

İleride düet yapmayı istediğiniz başka bir sanatçı var mı?

- Tabi ki megastarımız Tarkan.

BAŞARIYA GİDEN YOLDAYIM

Bu başarınızı neye borçlusunuz?

- Daha yolun başındayım, başarılı değil de başarıya giden yoldayım diyelim. İnandığınızda ve karar verdiğinizde zaten sizi o inandığınız istediğiniz noktaya getirecek olaylar, fırsatlar ve insanlar karşınıza çıkıyor.

SİVASSPOR’UN BENİM İÇİN YERİ ÇOK BAŞKA

Sivasspor taraftarlarının size büyük ilgisi var sosyal medya üzerinde. Nedir Sivas ve Sivasspor'un size olan sevgisinin sebebi?

-  Sivas'da 14 Şubat'ta çok değerli sanatçı Haktan ile konser vermiştik, konserimize gelip beni izleyen Sivasspor yöneticileri en başta Oray Otyakmaz sağ olsun daha sonrasında çok destek verdiler bana. Statlarında şarkım "Renk”in çalınmasıyla da taraftarların sevgisini kazandım. O yüzden Sivas ve Sivasspor'un benim için yeri çok başka.

KAÇIŞ 1950 filminde oynadınız. Sizce oyunculuk mu yoksa sahnede şarkı söylemek mi?

Farklı bir deneyim oldu benim için. Oyunculuk gibi bir hayalim yok, güzel bir teklif geldi, hayatımda bi anısı olsun istedim değerlendirdim ama tabiki müzik ve sahneyi hiçbirşeye değişmem.

Yeni bir sinema filmi ya da dizi teklifleri var mı?

- Sinema değil ama dizilerden ara sıra teklif aldığım oluyor.

Yeni Albüm çalışmalarınız var mı?

- Yaptığım hiç albümü klibi sahneyi planladığım için yapmadım. Single çıkartıyım dedim albüm çıktı, Klip planım yoktu bu yaz ama birden "Renk" çekildi, Bu ay sizle röportaj planım yoktu ama oldu. Kışa doğru bir slow şarkı çıkartmayı düşünüyorum derim, bir bakmışım albüm yapıyorum. Kısacası yaşayıp görelim.

New Göktürk okurlarına ve hayranlarınıza son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir?

-  Bana destek veren, güzel yorumlarıyla, mesajlarıyla beni gururlandıran, beni dinleyen herkese çok teşekkür ederim.