Selçuk Bahtiyar 1975 yılında Erzurum’un Pasinler ilçesinde dünyaya gelmiştir. Erzurum Atatürk Üniversitesi mezunu Selçuk Bahtiyar, 1996 yılında İstanbul’a gelerek kuyumculuk sektöründe ülkemizde ve yurt dışında yapmış olduğu alyans tasarımlarıyla, sektörede isminden sıkca bahsettirmiştir. Selçuk Bahtiyar halen özel bir firmada tasarımcılık adına başarılarına devam etmektedir.

Aynı seneler içinde Söz Yazarı, Yönetmen, Bestekar, Süpervizör Türk Müziğinde büyük emekleri  olan 900’zü aşkın eserin sahibi ‘Ömer Faruk Güney’ ile tanışarak, güçlü bir dostluğun temellerini atmıştır. AŞK’a DAİR isimli albüm çalışmalarına 2012 yıllarında start vermiş ardından 2 yıllık özel bir çalışmanın ardından 8 eser eserden müzik albümü tüm müzik marketlerde yerini almıştır. Müzik albümünde söz ve müzik olarak Selçuk Bahtiyar’ın kendisine ait olan 3 eser bulunmaktadır.

Bu Son Olsun ( Söz Müzik) Ay Vurdu Gözyaşıma ( Söz Müzik ) Ben Sevince ( Söz: Ömer Faruk Güney Müzik Selçuk Bahtiyar ) eserleridir. Müzik albümünün ilk video klip çalışması ‘’Ben Sevince’’ isimli esere 25 Ocak tarihinde Uygur Akkaya yönetmenliğinde en son teknolojinin nimetleri kullanılarak animasyonlara yer verilmiştir.

 Sesi, yorumu, duruşu ile bulunduğu tüm ortamlarda dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Selçuk Bahtiyar 14 Şubat itibariyle AŞK’a dair isimli müzik albümünü siz değerli basın mensubu dostlarının ve müzik severlerin beğenisine sunmuştur. Selçuk Bahtiyar AŞK’a Dair müzik albümüne olası yapacağınız olumlu veya olumsuz eleştiri ve beğenileriniz benim için değerlidir diyen Selçuk Bahtiyar’ın web sitesini ve sosyal medya danışmanlık hizmetlerini 2014 yılının en iyi web tasarımcısı ödülü alan dost kaptan yürütmektedir.www.bykaptan.com resmi sitesinden hizmetlerini sürdürmekte olan dost KAPTAN Türkiye’de bir çok sanatçının resmi sitelerini ve sosyal medya danışmanlıklarını yürütmektedir.