Türk Sanat Müziği’nin en seçkin eserlerinden "Bağdat Yolu"nu yeniden yorumlayan Özge Eyüpoğlu, şarkının Alaturka, Disco ve Akustik versiyonlarından oluşan single çalışmasını müzikseverlerin beğenisine sundu. Söz ve bestesi Cevat Ültanır'a ait şarkının bütün versiyonlarının düzenlemelerini İskender Paydaş yaptı.

2014 yılında yayınladığı "Meftun" albümü ile geniş bir hayran kitlesine sahip olmayı başaran Özge Eyüpoğlu, sade ama güçlü bir düzenlemeye sahip "Bağdat Yolu"nda ne kadar usta bir yorumcu olduğunu gözler önüne serdi.

Kayıt ve Edit'ini Serkan Özyurt'un, mix'i Özgür Yurtoğlu mastering'i Çağlar Türkmen tarafından yapılan şarkıda, İskender Paydaş (tuşlu çalgılar ve klavye), Caner Güneysu (akustik gitar), Mehmet Arif Cengiz (akustik gitar), Ali Yılmaz (ud), Gündem Yaylı Grubu, Caner Üstündağ (bas) enstürmanları ile eşlik etti.

Şarkının video klibi, İskender Paydaş tarafından özel olarak yapılan  3 versiyonun kolaj mixi üzerine, Beykoz’da Bontecreative’den Hüseyin Kök ve Hakan Zabun yönetmenliğinde kalabalık bir ekip tarafından çekildi.