Kadir İnanır-Demet Akalın

Bir ara ticarete atılıp marangoz atölyesi açan Zeki Alasya ile Metin Akpınar, Nişantaşı’nda bir mağaza açtılar. Açılışa katılan ünlülerden Nil Burak, Halit Kıvanç ve Sezen Aksu ile tezgah başındalar (1978)...

Hafta Sonu’nun düzenlediği 4. Altın Ses Yarışmesı’nda birinci olan Nilüfer, henüz lise öğrencisi olduğu için gazino ya da bar çalışması yapamadı. 18 yaşına girince de soluğu sahnede aldı, ünlü isimler onu dinlemeye koştu. (1978)

Babaların babası Hüseyin Heybetli, Gazinocular kralı Fahrettin Aslan’ın ağabeyi Mustafa Aslan, Nuri Sesigüzel dönemin ilk ünlü kabadayısından Bahriyeli İsmail ve Arap Nasri bir arada. 60’lı yılların henüz başı ve dönemin İbrahim Tatlıses’i ‘ilk Urfalı’ Nuri Sesigüzel kendini güvende hissediyor olmalı!

Nükhet Duru ile Doğan Canku, gazinodaki kulis odasında yemek yiyorlar. Duru ile Canku kısa süren bir de aşk yaşamışlardı.

Hülya Koçyiğit’in kardeşi Nilüfer Koçyiğit, iki Tanju arasında kalınca dilek tuttu (1975)

‘Hekimoğlu’ türküsü ile tanınan Ümit Tokcan, gazino programlarında birçok ünlü isme sevilen türkülerini söylemiştir. Tokcan, 3. Cumhurbaşkanımız Celal Bayar’ın masasında yine o meşhur türküsünü söylüyor (1975).

‘Orta Şarkın Altın Bülbülü’ lakaplı Neşe Karaböcek, Orhan Gencebay ile Yaşar Kekeva’nın sahip olduğu Kervan Plak’tan çıkan LP’si çok satınca altın plak ile ödüllendirildi. (1979)

Bir gazino programına hazırlanan Adnan Şenses, Zeki Çetin’le birlikte söyleyeceği şarkıların provasını, ünlü tamburi-bestekar Ercüment Batanay'la birlikte yapıyor (1976).

ORHAN GENCEBAY

Ferdi Tayfur, hayranlarına imza dağıtırken...

ZEKİ MÜREN

PERİHAN SAVAŞ - AYHAN IŞIK

KAYAHAN VE NİLÜFER

ÖZTÜRK SERENGİL VE KIZI SEREN SERENGİL

HÜLYA AVŞAR

AHMET ÖZHAN - EROL EVGİN - İZZET ALTINMEŞE - MÜJDAT GEZEN - CİHAN ÜNAL - BELKIS AKKALE - GÜLRİ

ALİ POYRAZOĞLU - HAKAN BALAMİR - KORHAN ABAY - AYTAÇ ARMAN - OYA BAŞAR - İLHAN DANER

Tarkan'ın çırılçıplak soyunarak çektirdiği bu fotoğraf o dönemde olay yarattı.

EMEL SAYIN - CELAL BAYAR

BÜLENT ERSOY - AJDA PEKKAN

www.hürriyet.com