Club Nispet Bakırköy’ün kurucusu Taner Gök kimdir?

Ben 93 yılında İstanbul’a geldim, 96 yılında gece kulübü formatında Etilerde çalışmaya başladım. Club Nispet bünyesinde 12 yılım var. Bodrum Nispet, Çeşme Nispet, Kuruçeşme Nispet, Uludağ Nispet, Adana Nispet, Kumburgaz Nispet, Bahçeşehir Nispet hemen hemen bütün şubelerinde bulundum. Bu işin mutfağından geliyorum, çok şükür şu an kendi mekânımın başındayım. Üniversitede Turizm Otelcilik bölümü mezunuyum.  Bu işin hemen hemen her alanında bulundum. Komiliğini, garsonluğunu, barmenliğini, güvenliğini, müdürlüğünü yaptım. İyi ki de yapmışım şuandaki başarımı bu alandaki daha önceki çeşitli çalışmalarıma borçluyum. Müşteri nasıl mutlu edilir, nasıl memnun edilir her şeyi a dan z ye yazabilecek durumundayım. Canlı müzikte kendi üzerime şu ortamda kimseyi tanımıyorum.

Hizmet sektörü kolay bir iş değil, aklınıza gelebilecek tüm sanatçılarla çalıştım. Demet Akalın, Hakan Altun, Yıldız Tilbe, Akrep Nalan, Rober Hotemo, Tan, Ferman Toprak, Niran Ünsal. Yani bu sektöre yirmi bir yılımı verdim. Genelde Etiler Kuruçeşme tarafındaydım, bu sefer değişiklik yaptık. İlk defa bölgemin dışına çıkıyorum. Bakırköy de Melisa’nın sahibi Murat Demir ile bir araya geldik. Fikirlerimiz örtüştü Murat Demir’le ortak olduk. Ne yapalım buraya farklı bir hava getirelim derken, Club Nispet ismi aklıma geldi. Benimde gerçekten değer verdiğim bir isim bu sektörün önde gelen isimleridir. Özellikle canlı müziğin bir numarasıdır bence. Bu isimle daha iyi olacağını tahmin ettik. Bakırköy’e Nispet yaptık. İsim hakkını aldık. Bu arada eğlencenin tek adresi olmaya devam edeceğimizi düşünüyorum.

Şu anki eğlence anlayışını nasıl buluyorsunuz?

Şu anda eğlence anlayışı değişti. Sene 2000’lerde bize arabesk sanatçılar çıkacak denseydi gülerdik. Böyle bir şey yoktu yani. Devir değişti, Arabesk furyası devam ediyor. İnsanlar Arabesk seviyor. Eğlence kültürü anlayışı değişti. Pop bence biraz geriledi. Ne kadar böyle devam eder tam olarak bilmiyorum ama şuanda arabesk olarak devam ediyoruz. Arabesk olarak kalmayacağız. Pop canlandığında popa geri döneceğiz.

Başarınızda ekibinizin katkısını nasıl konumlandırıyorsunuz?

Ben ve ekibim birlikte güzel bir hizmet veriyoruz. Zaten başarımızın sırrı ekip olarak hareket etmekte. Sanatçımızla şefimizle garsonumuzla müdürümüzle komimizle bir bütünüz. Eski ekibimi topladım. Birleşim oldu. Abim Tamer Gök de dahil oldu. Her şeyin burada daha güzel olacağını düşünüyoruz.

Başka Nispet‘ler gelecek mi?

Bakırköy’e şimdiden renk kattığımızı düşünüyoruz. Etiler, Ataşehir, Kuruçeşme, Bakırköy, Florya, Bahçeşehir, Göktürk geliyor. Zaten yılların verdiği birikimden dolayı müşteri kelimesini kaldırmak istiyorum. Bizim müşterimiz yok dostlarımız var abilerimiz var kardeşlerimiz var. Ben ticari olarak bakmıyorum bir aile olarak bakıyorum. Ben onların hepsinin yanımda olduğunu hissediyorum. Ben Etilerde Bakırköy’de Göktürk’te olsam dostlarımın beni yalnız bırakmayacağını biliyorum. Bizim amacımız eğlence, bizim gözümüz paralarında değil, çabamız bir aile ortamı yaratmak. Güzel keyifli bir yer oluşturalım herkes eğlensin kafasını dağıtsın gitsin.

Bakırköy Nispet Nasıl gidiyor?

Çok şükür birinci yılımızı geride bıraktık. Çok güzel bir rüzgar yakaladık. Haftanın yedi günü canlı müzik yapıyoruz ve yedi günü iş yapıyoruz. Yani şuan İstanbul’da bir örneğimiz yok.


Kimler sahne alıyor?

Haftanın 7 günü canlı müzik yaptığımız Nispe’te İLHAN GÜL, HÜSEYİN TATLI, FARUK TUNCEL, ERKAM AYDAR ve birçok sürpriz sanatçı sahne alıyor.


Bir okur gözüyle Dergimizi nasıl buluyorsunuz?

New Göktürk Dergisi bence bu senenin Trendi olur diye düşünüyorum. Müthiş bir ekibiniz var. Başta sen ve ortağın Kenan buralara gelmek için çok çaba harcadınız. Sizi takdir ediyorum. Kesinlikle sabaha kadar dışarda olup sabah da işinizin başında oluyorsunuz. Bunun meyvelerini de topladığına inanıyorum.


Bu keyifli samimi sohbet için bende Taner Gök’e teşekkür eder başarılarının daim olsun diyorum.

Nasıl Gidilir?  Bakırköy Sahil Yolu Kennedy Cad. No:33 Bakırköy

Rezervasyon : 0 212 583 51 17

Röportaj : Taner GÖK

Yapan     : Ümit ÖNER

Fotoğraf  : Canberk Gedikoğlu