HEM ŞARKICI HEM OYUNCU

Faruk Emre aslında hem oyuncu hem şarkıcı nasıl başladı bu süreç?

Öncelikle ve her daim ben şarkıcıyım, şarkıcılık dışında yaptığım tüm işler hobilerimdir. Müzisyenlere hep derler ya mutlaka kolunda bir altın bileziğin olsun müziği de yap ama hobi olarak yap! Ben bu telkinin karşısında hep dimdik durdum ve direndim tabi ki kolay olmadı ama ailem ve yakın dostlarım bu süreçte bana çok destek oldular. Şarkı söylemek genlerimde var olan ve her hücremde hissettiğim bir yeteneğim yani sizin anlayacağınız kazanılmış bir şey değil hep içimdeydi. Oyunculuk ile yine şarkıcılığım sayesinde Devlet Tiyatrolarında sahnelenen müzikli oyunlar ve müzikaller ile tanıştım sevgili duayen Haldun Dormen Hoca ile eğitim sürecim başladı sonrasında Başay Okay ile devam ederken dizi sektörünün dikkatini çektim ve bir çok dizide çok uzun süreli rol aldım. Malum Türk dizilerinin süreleri nedeni ile set çok ağır gelmeye başladı hem sahne hem set ikisi bir arada çok zor olduğundan o dönem dizilere veda ettim. Tabi ki bu bir daha oyunculuk yapmayacağım anlamına gelmiyor her an bir proje ile geri dönebilirim.

Sevdim ve Haydi Dans albümünden nasıl geri dönüşler aldınız?

Haydi Dans albümü Berkan Kaya ile üzerinde çok çalıştığımız bir proje olmasına rağmen kötü gündem ve yanlış pazarlama stratejilerinden ötürü istediğimiz noktaya ve kitleye ulaşamadı. Albüm çıkış tarihimizin hemen bir gün sonrasında Gezi Parkı olayları başladı ve çığ gibi büyüdü sadece benim albümüm değil ülkemizde tüm sektörler bu sürecin olumsuzluklarından nasibine düşeni aldı. Dolayısı ile Haydi Dans albümümün geri dönüşleri hiç beklediğimiz gibi olmadı 10 şarkı olmasına rağmen sadece çıkış şarkım kliplendirildi ve servis edildi. Artık neredeyse herkes müzik sektörünün ne kadar zor ve meşakkatli bir sahada var olduğunu biliyordur. Çok farklı dinamikler var çözebilen gerçekten âlim olur. Aksiyon almak hiç kolay değil. Yapım gereği pozitif kalarak bunda da vardır bir hayır diyerek yoluma devam ettim ve Sevdim isimli teklimi çıkarttım klibini çektim derken listelerde zirveyi zorladığı mecralar oldu ve muhteşem geri dönüşler oldu. Şarkımın konusu platonik sevgi üzerine olunca çok beğenildi buda motivasyonumu geri kazandırdı. Bir kez daha Sevdim single çalışmamda emeği geçen a'dan z'ye tüm ekibime ve sevgili Yalçın Daşdemir'e sonsuz teşekkür ediyorum.

SİNGLE GELİYOR !

Şu anda 2 yeni single hazırlığı içindesiniz. Hangi aşamada hazırlıklar?

Evet, yeni tekliler için tam iki yıldır çalışıyoruz şarkıların söz ve müzikleri bana ait olduğu için en çok revize ettiğim konuda söz ve müziklerim. Ülkemiz genelinde ve dünyada çok hızlı değişen bir sound var ama gelişen bir sound'dan bahsetmiyorum gittikçe yozlaşan, bozulan ve kalitesizleşen bir sound. Bu nedenle öncelik benim iyi hissedebildiğim ve mutlu olduğum sound’u bulmak üstüne oluyor. İki şarkımda çok hareketli, farklı söz dizilimlerine sahip demo hallerinden bugüne dinleyen herkes çok beğendi bir an önce müzikseverler ile buluşturmak istiyorum. Bu şarkıların düzenlemeleri için sevgili Nurettin Çolak ve Levent Lodos ile yola çıktık. Birbirimize off dediğimiz tek bir anımız olmadı hep nasıl daha iyi olur diyerek çalıştık denedik denedik ve işi son noktaya getirdik. En son aşamada yine çok sevdiğim, kulağına, yeteneğine ve karakterine hayran olduğum adam Tolga Kılıç'a teslim ettim. Ve tabi ki yine çok sevdiğim sevgili İpek İyier işin başında bizi çekip çeviriyor iyi ki varsınız seviyorum sizleri.

Demek oluyor ki şarkılarım çok kısa bir süre zarfında tamamlanıp sizlere ulaşacak.

Single ne zaman çıkacak ve kaç şarkı var? Sizin bestelediğiniz şarkılar var mı?

Az öncede söylediğim gibi çok yakında yani yaz bitmeden çıkartmayı planlıyoruz. Söz ve müzikler bana ait.

Bir albüme ya da bir şarkıya ne zaman ‘tamam oldu bu iş’ dersiniz?

Herkes adına tamam oldu bu iş demek çok iddialı olur. Bize göre içimize sindiği an iş tamamdır. Buna rağmen bitti dediğimiz anda çok sefer başa döndüğümüz oldu. İnandığın an bırakmak lazım çünkü kulak doluyor ve değiştirdikçe özünden uzaklaşabiliyor şarkı öyle ki bazı şarkıların demo hallerindeki sadelik bile çok daha muhteşem olabiliyor. Biz bitti demeden bitmiyor.

Albüm çıkarmak bir ekip işi sizin arkanızda nasıl bir ekip var?

Kesinlikle doğru bu iş ciddi bir ekip işi; benim arkamda kimse yok herkes yanımda hep birlikte yürüyoruz. Genç, dinamik, yaratıcı, yeniliklere açık, ileri görüşlü ve her biri konusunda kendisini defalarca aşmış başarılı dostlar. Böyle bir ekibe, dostlara sahip olduğum için çok şanlıyım.

Sahnelerinizde kendi şarkılarınız dışında hangi tarz şarkıları tercih ediyorsunuz ya da özellikle şarkılarını söylediğiniz isimler var mı?

Sahnemde bana ait olan Aşk Ürkektir isimli şarkım en çok istek alan Faruk Emre şarkısı ikinciliği ise Sevdim adlı şarkım takip ediyor. Özellikle Kenan Doğulu şarkılarını tercih ediyorum ve tabi ki doksanlardan çok söylüyorum ne varsa eskilerde var. Bana ve dinleyen kitleye göre repertuarım değişebiliyor bir bakmışsın Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği bir bakmışsın Karadeniz oluveriyor. Ayrıca bazı Karadeniz türkülerine bayılıyorum rahmetli usta Kazım Koyuncu'nun çok emeği var Karadeniz müziğinde ruhu şad olsun.

Mesleğinizle ilgili en büyük hayaliniz ne?

Bugüne kadar güzel, içime sinen işler yaptım. Ama daha çok yolum var. İnsanlarla paylaştıkça anlamı büyüyen bir iş bu, sahnede olmanın farklı duyguları var, sahnede besleniyoruz. O yüzden şarkılarımı binlerce kişiyle beraber söyleyeceğim uzun yıllarım olsun isterim