İstanbul Sarıyer'de La Boom adlı mekânda işletme sahibi Umut Evirgen ile baş başa oturan ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün, Takvim gazetesi muhabiri Aydın Hamza ve Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Bayrak'ın objektiflerine takıldı. Mekânın önüne gelip aracın içinden birkaç kare fotoğraf çeken gazetecileri fark eden mekân görevlileri hemen devreye girdi. El kol hareketleriyle gazetecilere hakaretler yağdıran şehir eşkıyaları, siyah bir ciple de gazetecilerin içinde bulunduğu aracın peşine takıldı. Bir süre devam eden kovalamacanın ardından Evirgen'in adamları, Baltalimanı'nda gazetecilerin aracının önünü keserek ellerinde silahla aşağı indi.

ÖNCE ÖNLERİNİ KESTİLER
Şehir eşkıyaları, gazetecilerden çektikleri fotoğrafları istedi. Muhabirler vermek istemeyince de ellerindeki silahları onların başına dayayarak ölümle tehdit ettiler. Daha sonra fotoğraf makinelerini alarak olay yerinden uzaklaştılar. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne giderek şikayette bulunan Aydın Hamza ve İsmail Bayrak gazetecilik hayatları boyunca ilk kez başlarına böyle bir şeyin geldiğini ifade ettiler. Aydın Hamza yaptığı açıklamada "Sanki burası dağ başı, güpe gündüz silahla adam gasp ediyorlar. Biz sadece Tuba Büyüküstün'ün fotoğrafını çekmek istedik. Silahlı adamlar aracımızın önünü kesip bizi ölümle tehdit etti. Bir de fotoğraf makinemizi aldılar" ifadelerini kullandı.

'KAFANA SIKACAĞIZ'
Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Bayrak da polise verdiği ifadede, "Tuba Büyüküstün'ü bir erkekle La Boom adlı mekânda otururken gördük ve fotoğraflarını çektik. Ardından mekândan çıkan görevliler Baltalimanı Çayırbaşı caddesine kadar bizi takip ederek önümüzü kesti. Şahıslardan biri silahını çekerek bana 'Getir lan o disketi. Sen patronumun kim olduğunu biliyor musun' dedi. Makineyi de istedi. Vermeyince silahı başıma dayadı ve 'Şimdi La Boom'a gideceğiz ve senin kafana sıkacağız' dedi. Ben de korktuğum için 20 bin lira değerindeki makinemi ona teslim ettim" şeklinde anlattı. 6 yıllık eşinden yaklaşık iki hafta önce boşanan ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün'ün adı, La Boom ve Gizli Kalsın adlı mekânların işletmecisi Umut Evirgen'le aşk dedikodularına karışmıştı.