Ata Benli tarafından kaleme alınan ve bestesini İrem Figen'in hazırladığı bize hadi eyvallah çalsın sazlar adlı şarkı i tunes tarafından dinleyicilerine sunuldu. Yılın başıyla birlikte hit parçalar arasında yer edinen ikili, parçalarıysa dinleyicilerine keyifli anlar yaşatıyorlar. Daha önce çalsın sazlar şarkısıyla adından söz ettirmiş olan sanatçı kariyerine dj'lik ile başlamıştır.

            İç mimarlık ve çevre mühendisliği okuyan Ata Benli okul yaşantısının ardından kariyerine çok sevdiği müzikle devam etme kararı aldı. Ancak okul kariyerini sonlandırmayan Benli iç mimarlık projeleriyle de uğraşmayı sürdürmektedir.

            Çalsın Sazlar parçasıyla clublarda adından çokça söz ettiren sanatçı, bu yazın favorileri arasında yer alacağı şimdiden kesin gibi. Tarzı ile yarattığı farklılıklarla dinleyicileri tarafından kabul görmüş ve sosyal medyada bunun karşılığını almıştır.

            Ekranlardan da çokça kendisini tanıtmış olan Ata Benli birçok dizi de figuran olarak görev yapmış ve yarışma programlarına katılarak seyircilerle buluşmuştur. Bu yönüyle yabancılık çekmeyen İstanbul gece yaşantısının aranan yüzlerinden biri haline gelmiştir. Kendi yazdığı şarkı sözleriyle de büyük bir avantaj yakalamış olan Ata Benli i tunes gibi alanlarda kullanıcılar tarafından en iyi şekilde puanlamış ve favori haline getirilmiştir.

 2017'nin Hitlerinden Biri

            Şimdiden birçok haber portalı içerisinde adından bahsi geçen sanatçı İren Figen'in de katılımıyla daha fazla kitleye hitap etme şansı elde etmiş oldu. Popülerliği gün geçtikçe artan ve kulüplerde bolca dinlenen Ata Benli bize hadi eyvallah çalsın sazlar müzik listelerinde adından söz ettireceğe benziyor. İlk defa dinlendiğinde çok fazla ilgi çekici bulunmasa da daha sonrasında dikkat verildiği takdirde ses içerisindeki tonlamalar ve vurgulamaların ardından keyifle dinleyebileceğiniz bir parça halini alıyor. Bahar mevsimine girmemizle birlikte şarkıda kanı kaynayan gençler için büyük bir ilgi odağı gibi gözüküyor. Sözleriyle ve Ata Benli'nin direktörlüğünde ilerleyen şarkı müthiş bir aranjmanlarıyla herkesi şaşırtacak bir büyüleyici bir sahne efekti oluşturarak karşınıza çıkacaktır.

            Çarpıcı bir söz ahengiyle lirik şiir anlayışına yeni bir boyut kazandırmış dinleyici yeni ufuklara doğru yelken açmasını sağlıyor. Etkilendiği doğu ve batı melodilerini harmanlayarak çıkardığı şarkılar Türk kültürüne özgün müzik anlayışında yeni ürünler ortaya koymaktadır. Müzikte bahsi geçen çalsın sazlar sözüyle söylenmek istenen Hegel'in ötekinin ötekileştirilmesi diyalektikliğine dayandırılarak çalmak kelimesini bildiğimiz çalmakla özdeştirerek Türk müziğine felsefi bir yaklaşım kazandırıyor. Birçok eleştirmen tarafından Türk kültüründe bahsi geçen kamıştan sazlar olduğu Ata Benli'nin karakteriyle bağlantı kurmuştur.

            Eyvallah diyerek dinleyicilerine seslenen Ata Benli ve İrem Figen youtube'da bir milyona yakın tıklanma almasıyla popülerliğini kanıtlamış. Sadece 2017'ye değil kalıcılığıyla da akıllara yer edinen bir parça haline gelecek gibi görünüyor. Ata Benli hayranlarına yeni çıkaracağı hit parçanın çalışmalarına başladığı bu şarkının hadi bize eyvallah 2 şeklinde olacağı düşünülmektedir.