Eylül ayının son demleri hepimize kışın artık geldiğini hatırlatırken bu sezon erkeklerin dolabına el atmanın sırası geldi. Öyle ya moda ve trendleri takip etmek sadece kadınların işi değil artık :) Özellikle son bir kaç yıldır dünya moda endüstrisi erkekler içinde en az kadınlar kadar ilgi çekici ve yenilikçi parçalarla hizmet ediyor.  Ülkemizde de gün geçtikçe trendleri takip eden, renk uyumu yada uyumsuzluğun uyumuna dikkat eden erkeklerin sayısı gittikçe artıyor. Artık erkek giyiminde tek önemli nokta ayakkabı - kemer uyumundan çıkmış durumda :)

Erkek modasını incelerken geçen yıldan beri en şaşırtıcı bulduğumuz nokta; pek çok tasarımcının erkekler için etek tasarlamış olmasıydı. Evet geldi gelecek derken erkeklerin de etek giymesi gittikçe yaygınlaşacak gibi görünüyor. Öyle ki Will Smith’in oğlu Jaden Smith’in ve Marc Jacobs’un çekinmeyerek taşıdığı etekler Batı dünyasında adeta yeni bir moda akımına yol açtı ve Florida’da etek giymek isteyen erkeklere özel bir mağaza bile açıldı. Henüz ülkemize bu akımın bulaşmaması hepimiz açısından büyük bir şans :)

                      

Bu sarsıcı moda akımını bırakıp bu sezon bizi nelerin beklediğine bir bir bakalım.

1. Bomber ceketlere geri dönüş.  Birkaç sezondur çok konuşulan bomber ceketler bu sezon başrolünü oynuyor. Öyle ki Givenchy'de takım elbisenin üzerine dış giyim olarak kullanılıyor. Bu defa koyu yeşil, lacivert ve kurşuni renklerle karşımızda.

     
2.  Pilot mont kadar ön planda olmasa da trençkotlar bu sezonun öne çıkan bir diğer trendi olarak karşımızda. 

                                                  
                    
3.  Son birkaç sezondur hayatımıza yerleşen desen bu sezonda peşimizi bırakmıyor. Enine boyuna kesişen çizgiler, kare ve ekoseler sıklıkla kullanacağımız parçalar olacak. Hatta deri bir pantolonu ekoseli blazer ceketle kullanabilirsiniz, merak etmeyin kimse sizi yadırgamayacak.  Bu yıl renk ve desen konusunda ustalaşma yılımız olsun :)

                                              

4.  Kim demiş renk kullanmak sadece kadınların işi diye :) Bu sezon oldukça renkli parçaları koleksiyonlarda görebiliriz.  Ancak kırmızı, kahvenin her tonu ve bordo bu sezon en sık kullanılacak renkler.  Özellikle baştan aşağı bordo giyinmek sezonun en trend hareketi olacak gibi görünüyor, 

               

5.
  Bu sezon balıkçı yaka geri dönüyor.  Biliyorum bazılarımız için bu yaka pek kullanışlı değil, ancak merak etmeyin balıkçı yakaları fermuar ile destekleyerek sıkıldığımızda rahatlama imkanı sağlayan tasarımlar ön planda.

                   

Bu sezonun öne çıkan ilk beş trendini açıklamaya çalıştık. Ayrıca mesaj gönderme zaafımızın farkında olan moda dünyası özellikle spor giyimde sloganlar ve yazılar ile bize hizmet ediyor.  Militerizm yine gündemde. Desen ve stil askeri görünüm içinde bu kez daha yaratıcı çıkıyor karşımıza. Renk skalasını da seveceksiniz. Haki, siyah, gri ve lacivert.  Bunlara ek olarak bu kış da katmanlı dış giyimden vazgeçmiyoruz. Triko üzerine ceket üzerine ekoseli palto, uzun bir şal ve deri eldivenler ; soğuklarla savaşta kurtarıcımız olacak.

Evet beyler bir bakanın dönüp bir daha baktığı, asalet ve centilmenliği giyiminde yansıtan şık erkekler olmak için alışveriş yoluna ama unutmayın şıklık;  trendlerin içinden kendi tarzınızı oluşturmaktan geçer. 

Trend kalın :)