Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirilen lansmanda Mazhar Alanson, Nesil Yayınları'ndan çıkan “Mazhar Olmak" adlı kitabını anlattı ve sevilen şarkılarını piyano eşliğinde seslendirdi.

Anılarıyla birlikte şarkılarının hikayelerini de paylaşan Alanson, “Bu CD'deki şarkılarımı, mikrofon karşısına geçip bir kere de gacırtısı, tısı, tuşu, detonesi, şaşırması, heyecanı, duygusu, hepsi içinde art arda çaldım, söyledim. Neticede sonradan hepsini en düzgün haliyle çaldıysam da, daha sonra ilk kaydıma geri döndüm. Dinlerken hatıralar, yıllar gözünüzde canlanabilir. Ne de olsa 'sahibinin sesinden.' Siz de yavaştan yaşlandığınızı hissedebilirsiniz. Eski, yeni aşklarınızı hatırlayabilir ya da yeniden aşık olmak isteyebilirsiniz" dedi.

Alanso sözlerine şöyle devam etti: Bir ipucu vereyim, aşk zordur aklınızda bulunsun. Resimlere gelince, yıllar içinde yaptığım şeyler. Kitaba umarım sıkılmadan bakar, okur, dinler ve seversiniz. Böyle bir örnek olduğunu görmedim. Umarım siz de seversiniz.


Sanatçı, “Mazhar Olmak" kitabını, resimleri, şarkı sözleri, notaları, yazıları, günlükleri, fotoğrafları ve hatıra olarak sakladığı kağıt parçalarını kullanarak hazırladı.