Poppy Gallery, güncelliğimize ve geleceğimize dair tasavvur ve tasarrufların sahibi sanatçılar ve çağdaş Türk resim sanatının öncüleri Alp BARTU, Bahattin ODABAŞI, Basri ERDEM, Selahattin GANİZ ile günümüz genç sanatçılarından ressam Ayşe TUNCAY ÖZER’in eserlerinden oluşacak ve küratörlüğünü ressam Sedat ÖZER’in yaptığı karma resim sergisini izleyicilerle buluşturacak.

Bugün saat 15:00 de açılışı gerçekleşecek “BARIŞ ve HÜZÜN” sergisi 20 gün boyunca Poppy Gallery Göktürk şubesinde sanat severleri bekliyor.



BARIŞ ve HÜZÜN

Hüzün, ruhun tebessümüdür. Ruhun nefesidir.

İnsan, hüzün ile kainatın esrarına yolculuğa niyetlendiğinde yani kendini tanıma ve de kendini arama yolculuğunda ruhunun ilhamlarına ihtiyaç duyacaktır. Bu his O'nun gecesi olmayan güneşidir.

Dünya'ya teşrifi ve de misafirliğinin nihayet bulması O'nun iradesine bırakılmamıştır. Etrafı okuma hususunda, tekamül hissine ve de istidatlı olmasına rağmen sürekli acziyet perdesiyle karşılaşmaktadır. Bu sancı ruhun varlık sebebine, aşkın sırrına gebe olduğunun işaretidir. Kendini doğuracağı için bu sancı çok kutsal bir sancıdır. Bu sancıyla, ruh, Bayramı'nı ilan eder. Bu Bayram'ın metafizik alemdeki adı HÜZÜN BAYRAMI'dır.

Hüzünle, bedenin kasvetli ve de tatminsiz ağırlığından bütün kainatı kucaklayacak SEVGİ ve ŞEFKAT diyarına yolculuk başlayacaktır. Yani büyük doğum gerçekleşecek esrarın esrarına vakıf olarak bundan böyle sadece BARIŞ - BARIŞ- BARIŞ diyecektir.

Bu koridorda Tolstoy'un, “İnsan Ne İle Yaşar?” sorusuna da cevap vermenin tarifsiz hazzını da yaşamış oluyoruz.

Renklerin, ırkların kazanılmış bir hak olmadığının idrakiyle, ölümlü dünyada ölümsüzlük durağında HÜZÜN yağmurlarıyla ıslanmak umuduyla.....

Yakup ÖZTÜRK