15. Yüzyıl’ın ikinci bölümünde İtalya yarımadasında sanat ve bilim alanlarında inanılmaz gelişmeler baş göstermeye başladı. Rönesans (Yeniden Doğuş) adı verilen bu hareket Modern Batı Avrupa ile Klasik Antik Avrupa dönemleri arasındaki etkileşimin yeniden oluşturulmasına olanak sağladı. Avrupalı insanlar özellikle haçlı seferleriyle beraber doğunun birçok icadını ve zenginliğini ülkelerine getirdiler. Bu dönemde doğu dünyasından matematiğin yanı sıra dini ve mantık dışı olan inanışlardan kurtularak akla ve mantığa uygun, bilime dayalı düşünce önem kazandı.

Sanayi devrimi ile beraber Avrupalı devletler seri üretime geçerek doğudaki devletlere büyük bir üstünlük sağlamıştır. Bu ekonomik kalkınma aracılığıyla sanat ve eğlence sektörüne verilen önem artmıştır. Bu dönemde sanat alanında bir çok eser ortaya koyulmuştur XX. ve XXI. Yüzyıllarda futbol büyük bir eğlence aracı ve turist kaynağı olmuştur. Avrupa’nın öne çıkan 5 şehrini beraber inceleyelim...

1- Roma

İtalya’nın en değerli şehirlerinin başında gelen Roma aynı zamanda İtalya’nın başkentidir. Roma’nın şehir tarihi 2800 sene öncesine kadar dayanır. 7 tepe üzerine kuruludur. Roma’da gezilip görülmesi gerekenler listesi yaparsak en başa hiç düşünmeden yazacak olduğumuz Kolezyum Çok ihtişamlı bir tarihi eserdir. Bunun dışında gezilmeye değecek yerler de var tabi ki onlarda Trevi Çeşmesi (Aşk Çeşmesi) ve İspanyol Merdivenleri başta gelmektedir. İtalya başlı başına bir tarih cenneti. Görülmeye değer birçok şehri ve yapıtı bulunur. Bunların tamamına kapsamlı olarak adresinden ulaşmanız mümkün.

2- Paris

Modanın yanı sıra lüks yaşamın da oldukça etkin olduğu Paris kenti aynı zamanda Avrupa’ nın ileri gelen devletlerinden olan Fransa’ nın da başkenti olma özelliğini de taşır. Paris şehri Sen Nehri’nin üzerinde kurulmuştur. Paris deyince tabi ki ilk akla gelen meşhur Eiffel Kulesidir. Kulenin ihtişamlı görünüşünü yoğun ziyaretçileri daha da önemli kılar. Eiffel Kulesinin yanı sıra gezip görülecek yerlerden biri de Notre Dame Katedrali’ dir. Bu katedral adını Meryem Ana’ya ithafen isimlendirilmesinden dolayı Hristiyan turistler tarafından büyük bir ilgi görmektedir.

3- Barselona

Barselona İspanya ve Avrupa’ nın en önemli kültür ve mimari şehirlerinden bir tanesidir. İspanya’ nın Katalonya özerk bölgesinde bulunmaktadır. Barselona şehri turistlerin ilgisini çekebilecek her yönden zengin bir şehirdir. Barselona Katedrali’ nin mimari yapısı Barselona şehrinin en önemli turistik yerlerindendir. La Rambla Caddesi konumundan dolayı bir çok turistik bölgeye yakın olmasından dolayı turist akınına uğrar. Sagrada Familia Bazilikası Barselona’nın adeta simgesidir.

4- Budapeşte

Avrupa’nın en ilgi çekici şehirlerindendir. Gecesi kadar gündüzü de çok ihtişamlı olup adeta turist akımına uğramaktadır. Şehrin tam ortasından geçen Tuna Nehri şehri ikiye ayırarak mükemmel bir görsel şölen sunar. Kültür mirası konusunda Avrupa’nın ileri gelen şehirlerinden olup gezilmesi gereken bir şehirdir. Osmanlı izlerini taşıyan bu şehirde Avrupa’nın kültürünü çok iyi bir şekilde görebilir, yaşayabilirsiniz. Diğer Avrupa şehirleri ve seyahat yazıları

5-Viyana

Sanatın başkenti olarak adlandırılan Viyana’ya gidenlerin içerisinde pişman olan henüz görülmemiştir. Aziz Stephan Katedrali şehri gezmek için harika bir başlangıç olacaktır. Hofburg İmparatorluk Sarayı oldukça ihtişamlı ve büyük bir yerdir. 600 yıl Hofburg hanedanlığına ev sahipliği yapan sarayı gezmek  bütün gününüzü alabilir.