Kemerburgaz Hayvan Kliniği 
Telefon : 0212 567 39 39

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Sokak Hayvanları Eyüp'te yalnız değil Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında ilçede hayata geçirdiği çalışmalardan biri olan Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği'ni ziyaret ederek okurlarımız için bilgi edindik. 

SAĞLIKLI YAŞAM HAKLARININ SAĞLANMASI AMAÇLANIYOR


Sokak hayvanları için özel dizayn edilmiş ve tüm ekipmanı bu doğrultuda oluşturulmuş, muayene odası ve ameliyathanesi de olan klinik toplamda 170 metre kare büyüklüğüne sahip. Sokak Hayvanları Kliniği'yle, hayvanların sağlıklı yaşam hakkının sağlanması amaçlanıyor. 

Kemerburgaz'da 170 metrekare alan üzerine kurulan Sokak Hayvanları Kliniğinde Muayene odası, ilaç odası, ameliyathane gibi alanları bünyesinde barındıran klinikte, 4 Veteriner Hekim, iki yardımcı personel ve güvenlik görevlisi ile haftanın altı günü ( Pazartesi – Cumartesi) sabah 9 - akşam 4 arası ilçedeki hayvanlara sağlık hizmeti veriyor. 1 Veteriner Hekim İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kısırkaya Geçici Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanında 1 Veteriner Hekim Ambulans'da 2 Veteriner Hekimde Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği'nde görev alıyor.

 

Kısırlaştırma ve Tedaviler Yapıyoruz

Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği'nde görev yapan Veteriner Hekim Aslı Ecem Tıkır New Göktürk Dergisi imtiyaz sahibi Kenan Yılmaz’a yaptığı açıklamada Sokak Hayvanları Kliniğimizde kısırlaştırma ve tedavi hizmetleri veriyoruz. Bünyemizde 1 adet Hayvan Ambulansı bulunuyor. Ambulans sayesinde acil vakalar hızlıca müdahale edebiliyoruz. Kedi ve köpek dışında kanatlı hayvanlara bile tedaviler yapıyoruz. Muayenesi yapılan sokak hayvanların durumu ağır olan veya ileri ameliyat gerektiren vakalarda ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kısırkaya Geçici Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı'na gönderiyoruz.

Kedi ve köpekleri aile sahibi yapıyoruz
Veteriner Hekim Aslı Ecem Tıkır konuşmasına şöyle devam etti;
Sokak Hayvanları Kliniğimizde tedavisi yapılan kedi ve köpekleri aile sahibi yapıyoruz. Sahiplenmek isteyen kişilerden resmi evrakları alıp, değerlendirme sonrası istenilen kedi veya köpeği sahiplendiriyoruz. Bakmakla yükümlü olan kimse eğer sahiplendiği hayvanı bakmak istemiyorsa tekrar geri alıyoruz. Sahipli hayvanlara ücretsiz kuduz aşısı ve mikro çip uygulaması yapılıp kayıt altına da alıyoruz. Kediler için şuan 18 adet kafesimiz mevcut, yakın zamanda köpekler içinde geçici kalmaları için barınma alanları yapılacak. Şuan sınırlı kapasitede hizmet veren Klinik, ek olarak yapılacak olan kedi ve köpek polikiliniğin inşaatları tamamlanması halinde daha fazla sokak hayvana yardımcı olacağız. 

Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği
Adres : Kemerburgaz Mithatpaşa Mah. Pirinççi Yolu No :48 ( Yaşamkent Karşısı ) - Eyüp / İSTANBUL 
Telefon : 0212 567 39 39