Gayrettepe - İstanbul Yeni Havalimanı metro hattında 13 istasyon yer alacak. 3. Havalimanına ulaşımı sağlayacak olan metro hattı Göktürk ve Kemerburgaz mahalleleri dahil olmak üzere 6 ilçeden geçecek.

30 dakikaya inecek
Projenin hayata geçmesiyle şehir merkezi ile Yeni Havalimanı arasında ulaşım metro hattı ile 30 dakikaya düşecek.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilk kez New Göktürk Dergisi aracılığı ile Kemerburgaz Metro Durağının yerini açıkladı. 

New Göktürk Dergisi imtiyaz sahibi Kenan Yılmaz'ın sorularını cevaplayan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Kemerburgazlıların artık istanbul içerisine daha hızlı bir şekilde ulaşabileceklerini söyledi. Metro durağının Kemerburgaz Mithatpaşa mahallesi Selanik Bulvarı üzerinde bulunan itfaiye ile İskele Balık arasında olacağını söyledi.



Durak sırası nasıl olacak?
Metro hattı durakları ise şöyle sıralanacak: Gayrettepe, Kağıthane, KemerburgazGöktürk, İhsaniye, Yeni Havalimanı 2, Yeni Havalimanı 1, Arnavutköy 1, Arnavutköy 2, Kayaşehir Metrokent, Olimpiyatköy, Halkalı Stadı, Halkalı.

Göktürk Metro Durağı Belli Oldu
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Göktürk Metro Hattı Güzergahı'nın istanbul caddesi Mesa Studio Plaza AVM Carrefoursa önü olacağı söylendi.

13 istasyon yer alacak
Metro hattında toplam 13 istasyon yer alacak. 7 istasyonluk ilk etap 2017 - 2018 tarihleri arasında ve 6 istasyondan meydana gelen 2. etap ise 2018 - 2021 tarihleri arasında tamamlanacak.

Kemerburgaz Metro Durağı Çalışması