Tarih : 1 Nisan Cumartesi 

Saat : 13.00

Yer : Kemerburgaz Pirnççi Yolu , Yaşamkent Karşısı

Kemerburgaz Hayvan Kliniği
Eyüp Belediyesi Göktürk ve Kemerburgaz'da sokak hayvanları için bugüne kadar ambulanstan, barınma ve besleme noktalarına, kediler için özel evlerden mama dağıtımına kadar yaptığı pek çok olumlu çalışmaya Kemerburgaz’da ki Hayvan Kliniğimizi yaparak bir yenisini daha ekliyor.

Hayvan Kliniği toplam 200 m² olup, Göktürk ve Kemerburgaz bölgemizin son derece önemli ve ivedi bir ihtiyacını karşılayan stratejik bir yatırım olması planlanıyor. Hayvanların sağlıklı yaşam hakkını sağlayan, aynı zamanda da hayvanlar tarafından çevre ve insana zarar verilmesini önlemek için yapılan bu tesis, çevre ilçelere de örnek olacak.




Hizmete girecek olan Kemerburgaz Hayvan Kliniği hakkında Eyüp Belediye başkanı Remzi Aydın’dan sizler için New Göktürk Dergisi imtiyaz sahibi Kenan Yılmaz kısa bir röportaj gerçekleştirdi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ‘’Biz ‘Sokak hayvanları Eyüp’te yalnız değil’ dedik ve daha önce köpekler için beslenme ve barınma noktaları ile kediler için kedi evleri yaptık. Bununla beraber hayvan ambulansımızı da hizmete aldık. Her vakaya yetişmeye çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda hayvan sevenlerin de fikir ve görüşlerini alıyoruz. Kemerburgaz’da yapacağımız hayvan kliniğimizde veteriner hekimlerimiz ve bakım personelimiz, gündüz saatlerinde hizmet verecek” diye konuştu.
 
Bölgemizde farklı yerlerden hayvanlar bırakılıyor, bunlar için nasıl bir önlem almayı planlıyorsunuz?
Bölgemizde başka belediyelerin bıraktığı sokak hayvanları bulunuyor.  Hayvanlara takılan küçük çipler sayesinde hangi belediyeye ait olduğu tespit edilip, kendi belediyelerine teslim edeceğiz. Sahipli hayvanlarında çip takmayı planlıyoruz. Bu sayede evcil hayvanların sokağa atılmasından sonra hangi bölgeye ait olduklarını tespit etmiş olacağız.
 
Klinikte ne gibi hizmetler verilecek?
Kemerburgaz’da sokak hayvanlarının tedavi edileceği klinikte, özellikle kedilerin kısırlaştırılması başta olmak üzere, basit yaralanmalar ve hastalıkların tedavileri konusunda hizmet verecek. Klinikte, 6 veteriner hekim ile bakım personeli görev yapacak ve klinik, Kemerburgaz ve Göktürk başta olmak üzere Eyüp geneline hizmet verecek.

Kemerburgaz Hayvan Kliniği 
Telefon : 0212 567 39 39