Florya'da bulunan Metin Oktay Tesisleri'nin Kemerburgaz'a taşınmasıyla ilgili Galatasaray'da kafalar tamamen karışmış durumda... çünkü Emlak Konut'la yapılan anlaşma gereği Riva'da bulunan arazi, proje ile kapalı alan kullanımının 240 bin m2'den 330 bin m2'ye çıkarılması sağlanmıştı. Ayrıca ticari alanlarda eklenmişti. Arazinin 90 bin m2 daha genişletilmesine izin ise Florya'daki Metin Oktay Tesisleri'nde bulunan hem altyapı, hem A takımı için olan tesislerin Riva'ya taşınması kaydıyla verilmişti. 
Başkan Dursun Özbek de, Kemerburgaz'a taşınacağı belirlenen Metin Oktay Tesisleriyle ilgili 16 Temmuz 2016'da, "Florya'da bulunan Metin Oktay'da teslerini Riva'ya taşımak için proje geliştiriyoruz. Florya'dan Arena'ya gelmek 1,5 saat sürüyor. Riva'dan daha kolay" diyerek açıklamada bulunmuştu. 
Galatasaray'ın yapılan anlaşmanın dışına çıkarak 90 bin m2'lik arazi üzerine spor tesisi kurmak yerine başka bir ticari teşekkül kurma kararı vermesinin Emlak Konut'la aradaki anlaşmanın sıkıntıya girmesi şeklinde değerlendirilebileceği gelen bilgiler arasında.