Kemerburgaz Mithatpaşa Mahallesi muhtarı Gürkan Yılmaz basına yaptığı açıklama da;

Bugün Hasdalda açılmaya çalışılan maden ocağında ağaçların kesildiği bilgisi üzerine Kemerburgaz Çevre Derneği Yöneticisi Seçkin Baday maden ocağına giderek kesilen ağaçları kamera ile kayıt altına almaya çalışırken 10-15 kişilik bir gurup Seçkin Badayı darp ederek telefonunu almaya çalışıyorlar. Şeçkin Baday da darp edilirken beni arayarak''Muhtar darp ediliyorum polisi al gel'' demesi üzerine önce Emniyeti ardından Kaymakamlığı arayarak olay yerine gittim. Polis gelince Seçkin Baday kaçmayan orda olanları göstererek şikayetçi oldu. Karakola ve Hastaneye gidip darp raporu aldık. 
Daha sonra bu şahıslar tarafıma da iftira atarak şikayetçi oldular. Savcılık kararı ile ifadem alındı. Suçlamaları kabul etmediğimi ve şahısların iftira attıkları için şikayetçi olduğumu belirttim. Telefon görüşmelerim ve muhtarlık kamera kayıtlarımda Seçkin Badayın yardım çağrısından sonra olaya dahil olduğum kayıt altındadır. Avukatlarım bu şahıslar için her türlü yasal işlemi başlatıyorlar. Kemerburgaz halkına bilgisine...
Olay sırasında yanımızda olduklarını belirtmek için Hastaneye gelen CHP İlçe Başkanı ve MHP İlçe Başkanlarına, bizzat yanımıza gelerek ve telefonla arayarak yanımızda olduklarını belirten tüm dostlarımıza Teşekkür Ederiz.

Yaşanan bu üzücü olaydan dolayı Seçkin Baday'a acil şifalar diliyoruz.


Olayı yaşayan Seçkin Baday tarafımıza yaptığı açıklamada;
Değerli Dostlarım Kemerburgazda kurulmak istenen maden ocağı ile ilgili bugün üzüntü verici bir olay yaşadım.Maden sahasında aşağıdaki resimlerdede göreceğiniz şekilde bir ağaç katliamı yaşandı bu üzüntü verici görüntüyü kayda almak için maden sahasına tek başıma gittim ve hem resim hem videoya olarak kayda aldım bu sırada ocağın sahipleri ve çalışanları tarafında yaklaşık 15 kişi fiili olarak saldırıya uğradım,elhamdulillah fiziki olarak ufak tefek sıyrıklarla atlattık olay adli boyuta taşındı.
Bizler 3 kuşaktır yaşadığımız yer olan Kemerburgazın yeşiline,ağacına,toprağına bağına bahçesine sahip çıkmazsak maalesef gözü ranttan paradan başka hiçbir şey görmeyen lüks arabalı takım elbiseli şehir eşkıyalarının elinde bertaraf olacak. 
12 bin nüfuslu semtimizde maden
ocağı için yaptığımız protesto yürüyüşünde 300 kişiydik.
Dostlar maddi güç onların elinde dağdan gelip bağcıyı kovmaya kalkıyorlar bizim birlik beraberlik içinde olmaktan başka hiçbir gücümüz yok herkes şapkasını önüne koyup düşünme zamanı Gelecek nesile çocuklarımıza daha iyi yaşanacak bir Kemerburgaz bırakacakmıyız yoksa bana dokunmaya yılan bin yaşasın,aman kim uğracak bunlarla deyim köşemizemi çekiliceğiz.
KARAR ZAMANI !!!!!
Bugünkü yaşadığım olayda ilk yanıma gelen Muhtarımız Gürkan Yılmazkardeşime hem telefon ile hemde idari işlemler sırasında yanımda olan MHP Eyüp ilçe Başkanım Aydın Yırtıcı başkanım Halil Feyizoğlu na ilçe yöneticilerime, telefon ile ulaşan İstanbul Ülkü Ocakları Başkan Vekili Lütfü Nebioğlu'na Hastaneye gelen Eyüp Chp ilçe başkanı Sinan Akçiçek,telefon ile ulaşan Eyüp belediye başkan yard.Adem Koçyiğite ve her zaman yanımada olan kardeşlerime teşekkür ederim.
Yürümezsem Hak Yolda Erimezsem Hak Yolda Çürümezsem Hak Yolda GÖK GiRSiN KIZIL CIKSIN.
Saygılarımla.