Eyüp Belediyesi ilçede gerçekleştirdiği yatırımlarında sokak hayvanlarını unutmadı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, sokak hayvanları için bugüne kadar ambulanstan, barınma ve besleme noktalarına, kediler için özel evlerden mama dağıtımına kadar yaptığı pek çok yatırıma Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği ile bir yenisini daha ekledi.

Kemerburgaz'da 170 metrekare alan üzerinde kurulu olan Eyüp Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Kliniği önünde sürekli olarak bir hayvan ambulansı bulunacak. İlçede son derece önemli ve ivedi bir ihtiyacını karşılayan stratejik bir yatırım olan klinik, hayvanların sağlıklı yaşam hakkını sağlayan, aynı zamanda da hayvanlar tarafından çevre ve insana zarar verilmesini önlemek adına çevre ilçelere de örnek teşkil ediyor.

Klinikten, sabit numara ile aranıp bilgi alınabilecek. Kliniğin karşısında da yine sokak hayvanları için yaşam alanları oluşturuldu. 

KLİNİKTE VERİLECEK HİZMETLER

Kemerburgaz’da sokak hayvanlarının tedavi edileceği klinikte kısırlaştırma, basit yaralanmalar ve hastalıkların tedavileri yapılacak. Klinik, Kemerburgaz ve Göktürk başta olmak üzere Eyüp geneline gündüz saatlerinde hizmet verecek.

Eyüp Belediyesi Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği'nde tüm sokak hayvanlarının rehabilitasyon çalışmaları yapılacak. İçerisinde ameliyathane, muayene odası, ilaç odası, ofis, toplantı odası, depo ve soyunma odası bulunan klinikte 3 veteriner hekim ve 1 yardımcı personel görev yapacak.




 

Klinikte verilecek hizmetler ise şunlar olacak; ilçe genelindeki sahipsiz hayvanların klinik (ayakta) düzeyindeki teşhis ve tedavilerinin yapılması, sahipsiz hayvanların poliklinik (yatarak) düzeyindeki teşhis ve tedavilerinin yapılması için sevk edilmesi, sahipsiz kedilerin kısırlaştırılmalarının yapılması, sahipsiz hayvanların kuduz aşılamalarının yapılması, parazit uygulamalarının yapılması, mikroçip uygulamalarının yapılarak kayıt altına alınması, sahiplendirilmesi.

Sahipli hayvanlar için ise şunlar yapılacak; kuduz aşılarının yapılarak kayıt altına alınması ve mikroçip uygulamalarının yapılarak kayıt altına alınması,

HİZMETLER HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Verdiği hizmetler her geçen gün artan Veterinerlik Müdürlüğü; sokak hayvanlarının rehabilitasyonu, ambulans hizmeti, tedavi, kısırlaştırma, aşılama, müşahede, ısırılanların aşı takipleri, besleme çalışmaları, doğal yaşam alanı, geri dönüşümlü beslenme üniteleri, barınma ve besleme üniteleri, ilaçlama ve dezenfeksiyon, larvasit haşere ilaçlamaları (açık alan), uçkun haşere ilaçlamaları (açık alan), haşere ve kemirgen ilaçlamaları (açık ve kapalı alan), dezenfeksiyon (açık ve kapalı alan), kurban çalışmaları, denetleme çalışmaları (yer seçim komisyonu), proje geliştirme çalışmaları ve eğitim çalışmaları konularında hizmet veriyor.