İlkbahar ve yaz, en fazla tercih edilen düğün mevsimleridir. Şöyle bir hafızanızı yoklayacak olursanız; en az bir düğüne katılmadan geçirdiğiniz bir yazınız olmadığını hemen fark edeceksiniz. İşte bu sıcak aylarda gerçekleştirilen düğünler için birçok farklı mekan seçeneği bulunuyor. Kırlar mı dersiniz, havuz başları mı... Hal böyleyken, biz konuklar da birbirimizle şıklık yarışına giriyoruz ve bu güzel mekanları şıklığımızla tamamlamak istiyoruz. Daha yazın başındayız; önünüzde kim bilir katılacağınız kaç düğün var... Ama merak etmeyin, aşağıda yer alan 5 öneri, elbise seçimi konusunda size büyük ölçüde fikir verecek. İşte yaz düğünlerinde tercih edebileceğiniz 5 abiye elbise modeli.

Yaz düğünlerinde tercih edebileceğiniz 5 abiye elbise

Uzun şifon elbise

Son yılların sevilen trendlerinden olan uzun şifon elbiseler, umuyoruz ki asla bitmez! Hem çok şık hem de öylesine rahat ki; insan sadece düğünde değil, mezuniyette, nişanda; akla gelebilecek tüm etkinliklerde bu elbiselerden giymek istiyor. Şifon elbiselerse en fazla kır düğünlerine yakışıyor. Eğer gideceğiniz düğün bir kır düğünüyse veya açık havadaysa; abartılı düğün elbiseleri yerine; şifon veya krep kumaşlarla dikilmiş uzun elbiseler giyebilirsiniz.

Yaz düğünlerinde tercih edebileceğiniz 5 abiye elbise

Payetli ve taş işlemeli elbise

Yaz düğünlerinde, tıpkı kır düğünleri gibi tercih edilen bir diğer konsept de havuz başı düğünleri. Ortam böylesine ferah olunca da, istediğiniz kadar payete ve taşa bürünebiliyorsunuz. Havuzdan yansıyan ışıkla uyum içinde olacak taş işlemeli elbiseler, ister uzun olsun ister kısa; yaz düğünlerinde sizi gerçekten büyüleyici gösterecektir.

Yaz düğünlerinde tercih edebileceğiniz 5 abiye elbise

Balık elbise

Balık elbiseler de asla modası geçsin istemediğimiz türden. Yaz düğünleri için de oldukça ideal. Balık elbiseyi açık havada gerçekleştirilecek bir davette giyebileceğiniz gibi; otel, yalı gibi mekânlarda gerçekleştirilecek olan düğünlerde de giyebilirsiniz. Balık elbise, size her zaman ekstra bir sadelik katacak ve böylece düğünün en şık davetlilerinden biri olmanızı sağlayacaktır.

Yaz düğünlerinde tercih edebileceğiniz 5 abiye elbise

Rengârenk kısa şifon elbise

Yaz düğünü konseptlerinden biri de, özellikle bu yılın trendi olan plaj düğünleri. Beyaz çiçekler ve salaş bir biçimde süslenmiş kumsalda, siz de turkuaz, fuşya gibi canlı renklerden oluşan şifon bir elbise tercih edebilirsiniz. Üstelik bu elbiseleri, konseptle son derece uyumlu olacak tropik aksesuarlarla da farklılaştırabilirsiniz. Uçuş uçuş elbisenizin altına giyeceğiniz şık bir sandaletle düğünün en şık ve en rahat konuğu siz olacaksınız.

Yaz düğünlerinde tercih edebileceğiniz 5 abiye elbise

İddialı mini elbise

İddialı mini elbiseler, yalnızca kış düğünlerinin değil yaz düğünlerinin de vazgeçilmezi. Eğer katılacağınız yaz düğünü bir yalıda ya da özel bir otelde ise, istediğiniz kadar iddialı mini bir elbise tercih edebilirsiniz. Nasılsa ortam, bu elbisenizi kaldıracak kadar şık! E ne duruyorsunuz; hemen bu elbiselerden hangisini giyeceğinize karar verin ve düğünün en şık kadını olmak için hazırlanmaya başlayın!

hürriyet