1- Onu neden çekici bulduğunuzu hatırlayamıyorsanız 
Kendi kendinize karşınızdakinde ne bulduğunuzu sormaya başladıysanız hafiften bir sıkıntı var anlamına geliyor olabilir. Çünkü aşkın gözü kördür. Karşınızdakini sevmek için bir nedene bile ihtiyacınız yoktur. Şimdi elinizde bir neden bile yok. E ne duruyorsunuz?

2- Cevabınız B’yse 
Kadın tarihine adını altın harflerle yazdırmış viralin konusu ablamız bize durumu ne kadar güzel açıkladı. Masum bir soru: Hafta sonunu kiminle geçirmek istersiniz? A) Kocanız ve B şıkkını duymadan ‘B’ diyen o kadın, eşinden sıtkı sıyrılmış tüm sevgililerin sesi oldu. Eğer sizin de sesinizse, zamanı gelmiş olabilir.

3- Radarlarınıza bakım yaptırmaya başladıysanız 
Aşık olduğunuzda kendinizi ve sinyallerinizi çevreye karşı otomatik olarak kapatırsınız. Ancak son zamanlarda etrafınızdan gelen sinyalleri daha net almaya ve farkında bile olmadan karşı tarafa daha net sinyaller gönderiyorsanız, şapkanızı masanın üzerine koyup düşünmeye başlayın

4- Tenine dokunduğunuzda başka birine dokunduğunuzu hissediyorsanız 
Aşk bir kimyadır. Ve bu kimyasal tepkime nedeniyle karşı tarafında teni, nefesi, kokusu sizi uyarır ve devamlı onun yanında olma ihtiyacı duyarsınız. Ancak bu kimyasallar azaldığında gerçekler kabak gibi ortaya çıkar. O dokunduğunuz ten, duyduğunuz nefes size hiç tanımadığınız birininmiş gibi gelmeye başladıysa o oo…

5- Gelecek planlarınızda sadece kendiniz varsa… 
Kendinizle ilgili bir hayal kurarken ya da gelecekle ilgili bir plan yaparken bir de baktınız, sadece siz varsınız. Yanınızda kimse yok. Ya da yanınıza henüz tanışmadığınız ideal birini aldınız. Bir dakika! Bu işte bir terslik yok mu? Bizce siz bir oturup düşünün acaba ayrılık vakti mi geldi diye.

6- Onunla ilgili çok fazla şikayet etmeye başladıysanız 
Birini severken sanki o dünyanın en doğru ve iyi insanıymış gibi hissederiz. Bu nedenle yaptığı bütün hatalar, size yaşattığı bütün üzücü anların aslında bir sebebi olduğunu düşünür, onu kolayca affederiz. Ancak iş işten geçmeye başladığında en küçük hataları bile size batmaya başlar ve sabahtan akşama kadar onun dedikodusunu yapmaya başlarsınız. İnsan sevgilisini yerden yere vurur mu? Vurmaz.