Kilosu fazla olan bayanlar genelde kendilerini çirkin hisseder, toplum içine çıkmak istemez. Bu durum da asosyal bir hayata sürükler insanı. Asla böyle olumsuz düşüncelere kapılmamanız gerekir. Çünkü doğru kıyafet seçimi ile olduğunuzdan çok daha zayıf görünebilirsiniz.

Ayrıca hatırlatmak isterim ki Rönesans döneminde, dünyaca ünlü ressamlar kilolu kadınların portrelerini çiziyordu.

Leonardio Da Vinci’nin ölümsüz, efsane eseri Mona Lisa’yı dikkate alacak olursak, Mona Lisa’nın bilinen zayıf kadınlardan kilolu olduğu anlaşılır.

İşte güzelliğinize güzellik katacak, ihtiyacınız olan tavsiyeler…

Renk ve Desen

Toplumda bilinen, genel tabu kilolu olanların siyah, kahverengi veya lacivert gibi koyu renkler giymesi gerektiğidir. Çünkü koyu renkli giyisiler kiloları saklar. Ama kilolular açık renkler de kullanabilir.

Nasıl mı olacak bu? Yukarıdan aşağıya doğru aynı rengin farklı tonlarını kombinleyerek elbette.Birbirine yakın tonlar seçerseniz devamlılığı sağlayan bir çizgi oluşturmuş olursunuz. Böylece vücudunuzun daha ince ve daha uzun görünmesini sağlarsınız.

Not: Arkadaşlar görsellerde balık etli olan Kim Kardasian'ın stilinden örnekler vereceğim.

Desen mevzusu ise oldukça önemli. Yatay çizgilerden mutlaka kaçınmalısınız. Dikey olanları tercih edin. Çünkü yatay çizgiler sizi olduğunuzdan daha enli gösterecektir. Büyük desenler yerine ufak desenli parçalar seçmenizde fayda var. Eğer üst bölgeniz daha kiloluysa kilonuzun olduğu bölgeyi saklayacak düz renkte ve desensiz kazak, tişört ya da bluzlar tercih edin. Kilonuz alt bölgede toplanıyorsa ve basen bölgeniz genişse koyu renk etekleri ve pantolonları tercih edin. Bu parçaları baskılı, canlı bluzlarla tamamlayın.

Model ve Kesim

İnce, hafif kumaşlı parçaları üst üste kullanarak kat kat giyim stiline ayak uydurun. Örneğin bol bir tişörtün içine tişörtle uyumlu, başka bir tonda tişörtten daha uzun ve dar atlet giyinin. Geniş paçalı pantolonlar ve kotlar da size çok yakışacaktır.

Kıyafetlerinizi bedeninizden biraz bol alın ancak “Oversized” denilen büyük gösteren parçalardan uzak durun. Kısacası kıyafetiniz ne dapdaracık yapışmalı ne de sizi olduğunuzdan daha büyük gösterecek bollukta olmalı.

Stiliniz İçin Püf Noktalar

Yaz mevsiminde, özellikle plajlardada mayo ya da bikini giymişseniz geniş şapkalar takarak görünümünüzü dengeleyebilirsiniz. Uzun ve ince bir görünüm oluşturmak için en uygun parçalar olan topuklu ayakkabılar da gardırobunuzun vazgeçilmez ayakkabılarından olmalı. İlla topuksuz olacaksa sizi zarif gösteren babetleri tercih edin. Ayak bilekleriniz kalınsa bileğinizi kesip sizi kısa ve geniş gösterecek bantlı ayakkabılardan uzak durun.

Kilolarınızı saklamak için giydiğiniz sade kıyafetleri gösterişli takılarla tamamlayın. Ama aşırı süslü, gereğinden fazla abartılı aksesuarlardan da kaçınmalısınız. Göğüsleriniz büyükse göğüslerinizin arasına giren uzun madalyon kolyeleri kullanmayın.

kızlarsoruyor.com