Gündelik hayatın zorluklarla dolu olması, ayaklarımızın düzenli bakımın yapmayı giderek zorlaştırıyor. Gün içinde en çok ayaklarımız acır, ayakkabılar ayaklarımızı vurur, ayaklarımız ayakkabının içinde sıkışır kalır. Ancak günün sonu geldiğinde anlarız, ayaklarımızın pütür pütür hale geldiğini ve topuğumuzda çatlakların meydana geldiğini. Ama sorunumuz, hem çok çabuk, hem kolayca üstelik en önemlisi de maliyetsiz bir şekilde çözülebilir.
 
Sizin için hazırladığımız bu basit kürle, ayaklarınız eskisi gibi hassas ve yumuşak olacak ve tüm yorgunluklardan doğan problemleriniz, kısa sürede çözülecek.

Malzemeler:
5 yemek kaşığı karbonat
Duş jeli
Bir kaç damla yağ (lavanta, portakal ya da limon yağı uygun olabilir)
 
Yapılışı
-İşlemlere başlamadan önce, ayaklarınızı 5 dakika süreyle sıcak suda bekletmelisiniz. Böylece ayaklarınız nemlenecek ve karışım, daha etkili hale gelecektir.
-Karbonatı, duş jelini ve yağı homojen hale gelene kadar karıştırın. Ardından da karışımı, ayaklarınıza masaj yaparak sürün.
-Eğer cildinizdeki pütürlük çok fazlaysa, karışımı ayağınıza sürmek için sünger ya da ponza taşı kullanabilirsiniz.
-Sonra, karışımı yıkayın, ayağınızı kuruladıktan sonra ayaklarınızı nemlendirici bir kremle ovun.
-Karbonat yalnızca sertleşmiş ayak derisi için en iyi ilaç değildir, aynı zamanda kötü -kokuları giderir, hızlı iyileşmeyi sağlar ve mantar enfeksiyonlarıyla baş etmede oldukça başarılıdır.
-Sonuçları iki hafta içerisinde gözle görülür olacaktır.