İstanbul'da kar ve karla karışık yağmur cuma gününe kadar etkili olacak. Ankara'da ise akşam saatlerinden itibaren kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da dört gündür tatil yapan öğrenciler 11 Ocak Çarşamba günü okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. İstanbul'da yarın eğitim ve öğretime devam edilmesi bekleniyor.

AKOM'dan alınan bilgilere göre, İstanbul bugün çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, zamanla yağmurlu geçecek. Yarın ise hava yağmurlu olacak... 

Öğle saatlerinde kar yağışının yeniden başlaması ve akşam saatlerine kadar da molalarla devam etmesi bekleniyor. Akşam lodos yönüne dönmesi beklenen rüzgarın güneyden taşıyacağı ılık hava ile sıcaklıkların birkaç derece artması bekleniyor. 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı -1
İstanbul: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, zamanla yağmurlu 3
Bursa: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3
İzmir: Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların zamanla öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yağmura döneceği tahmin ediliyor. 5
Adana: Çok bulutlu , öğle saatlerinden sonra il geneli sağanak yağışlı 12
Antalya: Çok bulutlu ve yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer gök gürültülü sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 11
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 6
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 10
Erzurum: Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı kar yağışlı -2
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 9

BURSA VALİLİĞİ: 10 OCAK'TA KAR TATİLİ HABERLERİ ASILSIZ

Bursa Valiliği, il merkezindeki okulların bugün tatil olduğu yönündeki haberlerin asılsız olduğunu ve eğitime devam edileceğini bildirdi.

Valiliğin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, "10 Ocak Salı günü itibarıyla il merkezinde bulunan anaokullar, ilk ve ortaokullar ile liselerde eğitime devam edilecek. Sosyal medyada yaygın bir şekilde kullanıldığı görülen asılsız tatil haberlerine öğrenci ve velilerimizin itibar etmemelerini, ayrıca il merkezi dışındaki ilçelerde tatil yetkisinin kaymakamlarda olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

THY:300 UÇUŞ YAPILACAK

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) yüzlerce seferini iptal ederken, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, bugün 79 sefer gerçekleştirdiklerini,  yarın ise 300 uçuş planlandığı açıkladı.