15 Temmuz darbe girişimin yıl dönümünde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinliklerinin yapılacağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü saat 12.00 itibariyle trafiğe kapatıldı. İstanbul'un her yerinden insanlar bu gece başlayacak olan demokrasi nöbeti için 15 Temmuz Köprüsü'ne gidiyor. Tören alanı dolmaya başladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tüm yurtta etkinlikler düzenleniyor. İstanbul'da etkinliklerin merkezi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü... Köprüde Milli Birlik Yürüyüşü düzenlenecek.

Kentin çeşitli yerlerinden yola çıkan vatandaşlar köprünün Avrupa'dan Anadolu Yakası çıkışında toplanmaya başladı.

Yürüyüşün yapılacağı köprü üzerinde de tüm hazırlıklar tamamlandı. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

ERDOĞAN KISIKLI'DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan helikopterde köprünün üzerinde tur atarak Kısıklı'daki konutuna geçti. 

UÇUŞ YASAĞI

 "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlerin yapılacağı yerlerin de içinde olduğu İstanbul ve Ankara'daki büyük bir bölge görerek uçuş(VFR) yapan helikopter gibi sivil ve görevli olmayan devlet hava araçlarına kapatıldı.


Vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde

Vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde

Vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde

Vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde

 

TÜRK BAYRAKLI KAMYON KONVOYU

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde askeri araçların kışlalardan çıkışı engelleyen ve sembol olan kamyonlar, dev Türk bayrakları ile kornalar çalarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçti.

15 Temmuz'da darbeci hainlerin kışlalardan tanklar ve araçlar ile çıkmasını önlemek için kamyonlar günlerce askeriye önlerinde nöbet tutmuştu. O geceden sonra sembol olan kamyonlar, anma programlarının yapılacağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde geçti.

METROBÜS GÜZERGAHI DEĞİŞTİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde İETT, metrobüs ve otobüslerin güzergâh ve sefer saatlerinde değişikliğe gitti. Buna göre Avcılar- Söğütlüçeşme ve Zincirlikuyu -Söğütlüçeşme metrobüs hatları Fatih Sultan Mehmet köprüsünden sağlanacak.