Türkiye’nin Bab ve Rakka operasyonu için aşiretlerle temasa geçtiği belirtildi
Fırat Kalkanı harekâtı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucu önceki gün altı köy daha terör örgütü IŞİD’ten temizlendi. Genelkurmay Başkanlığı, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında önceki gün Vukuf, Sadvi, El Eyyubiyah ve Şandi köylerine ilave olarak Sinekli ve Abubiyat köylerinin de kurtarıldığıni bildirdi.


 
Riskli bölgeye girildi
Fırat Kalkanı Harekatı’nın 15’inci gününde Bab’a yönelik TSK desteğinde operasyonlara tüm hızıyla devam edildi. Cerablus-Azez hattındaki 98 kilometrelik sınır şeridinde bulunan yaklaşık 100 köy ÖSO’nun denetimine geçerken Bab’a uzanan iç kesimlere doğru 10 kilometre IŞİD’ten temizlendi ve Arap köylerine girildi. Bölgede operasyonları yöneten bir ÖSO yetkilisi, iki tankın Arap köyü Vukuf çevresinde vurulduğunu belirterek, Arap köylerinde IŞİD’in karşı saldırıya geçme ihtimaline karşı farklı bir operasyon tarzı yürüteceklerini söyledi. 



Bab’a kuşatma harekatı
Bab’a yönelik güney ve doğudan başlatılan operasyonlardan kısa sürede sonuç alınması bekleniyor. Bab’a ulaşan stratejik yollar ve önemli noktaları ele geçirip IŞİD’i kente hapsetmeyi amaçlayan ÖSO güçleri, kente girmek için Ankara’dan gelecek talimata kilitlenecek. Bab’ın alınması için Türkiye ile ABD arasında yapılacak görüşmelerden çıkacak sonucun etkili olacağı belirtildi. 
Bu arada ABD ile Rakka’ya operasyon yapma ihtimali bulunan Türkiye, etkili Arap aşiretleri ile temasa geçti. IŞİD’e karşı aşiretlerden gereken desteğin alınması halinde Bab ve sonrasında Rakka operasyonunda etkili sonuç alınacağı kaydedildi. Bu kapsamda, Bab’da  etkili Necar, Şabi, Betsıker, Betsemmur,Kıblavi, Genaim ve Demlaxi aşiretleri ile ÖSO komutanları aracılıyla görüşmelere devam ediliyor. Bab’ın alınması için DSG’nin de Menbic sınırından hazırlık yaptığı ve saldırı için ABD’den “olur” beklediği ileri sürüldü.