Bayram için ülkelerine gitmek isteyen Suriyelilerin sınırda izdihamı sürüyor. Türk asker ve polisinin önlemlerine rağmen sınır hattında yoğunluk kargaşaya neden oluyor.
  Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’de sığınan Suriyeliler, Ramazan Bayramı öncesinde sınır kapısının açıldığı ve ülkelerine geçişlerine izin verildiği haberleri ile sınıra akın ediyor. Kilis Valiliğinin 13-23 Haziran tarihleri arasında Suriye’nin Azez, Mare, Soran, Aktarin ve Çobanbey bölgelerine bayram nedeniyle gidiş dönüşlere izin verileceğini açıklanmasından sonra Öncüpınar Sınır Kapısı'na akın eden binlerce Suriyeli, asker ve polisin aldığı bütün tedbirlere rağmen izdiham oluşturuyor. Kimi Suriyeliler Öncüpınar Sınır Kapısı'na sahur vaktinde gelerek, sıraya girdi. Dönüşlerin ilk gününde yaşanan izdiham nedeniyle bugün bölgeye çadırlar kuruldu. Sabahın erken saatlerinde başlayan işlemlerin ardından ise Suriyeliler gruplar halinde alınmak istendi. Alınan tedbirlere rağmen izdihamın önüne geçilemedi. Yaşanan kargaşada yüzlerce çocuk ve kadın ezilme tehlikesi geçirdi. Yaşanan izdiham ve sıcak havadan etkilenen Suriyelilere ise sınır hattında bulunan sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi.
  İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından yapılan kayıt işlemlerini tamamlayan Suriyeliler ülke topraklarına ayak basabiliyor. Bayram izni için ülkelerine giden Suriyelilerin 14 Temmuz tarihine kadar Türkiye’ye dönmeleri gerektiği belirtiliyor.