Bakacak Barajı'nın yapımı için 1990 yılında boşaltılarak Gökçeada'ya taşınan Eşelek köyünün terk edilmiş evleri ve kurum binalarından bazıları, yağış miktarının az olması nedeniyle barajda su seviyesi azalınca yıllar sonra gün yüzüne çıktı.
Baraj altından çıkan eski köyü merak eden çevre köylerdeki vatandaşlar ile daha önce Eşelek köyünde yaşamış vatandaşlar, gazete ve televizyonlarda çıkan haberler üzerine yıllar sonra gün yüzüne çıkan köyü ziyaret etti.

Bir yanda köyün şu anki durumuna üzülen vatandaşlar, diğer yanda ise yıllar sonra "hayalet köy" şeklinde de olsa evleri, kurum binalarını, çeşmeleri, yolları yeniden görebilmenin duygusallığını yaşadı. 
Ziyaretçiler, baraj suyunun azalmasıyla ortaya çıkan köyün girişinde bulunan eski mezarlığı da ziyaret ederek, yakınları için dua okudu. 

Bir süre Eşelek'te yaşayıp daha sonra Çan ilçesine göç eden Halil İbrahim Akçay, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki arkadaşıyla eski köyünü ziyarete geldiğini söyledi.
Duygusal anlar yaşadığını anlatan Akçay, gün yüzüne çıkan evlerde yaşayan arkadaşlarının isimlerini tek tek söyleyip eski zamanları çok özlediğini ifade etti.