Türkiye-Suriye sınırında IŞİD hedefleri savaş uçakları tarafından bombardımana tutuldu. Televizyonların canlı yayında ekrana getirdiği saldırıda, patlamalar Türkiye tarafından net şekilde görüldü. TSK, bombardımandan saatler sonra yaptığı açıklamada, IŞİD'e ait üç binanın vuralarak imha edildiğini duyurdu. Uçaklar saat 11.52'de Kunduriyah, saat 11.57 ve 12.00'de Arap İzzah bölgelerindeki hedefleri vurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgesinde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren TSK, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir.

Bu kapsamda sivil zayiatın meydana gelmemesi maksadıyla son teknolojik yöntemler kullanılmakta, buna ilişkin tüm tedbirler alınmakta, elde edilen görüntü ve tespitlerle, hedefler hassasiyetle saptanmakta, hedeflerin sivil yerleşim yerlerine belirli kıstaslardan daha yakın olmamasına ve sivillerin zarar görmemesine mutlak şekilde dikkat edilmektedir.

Etki altına alınması uygun bulunan terörist hedefleri, hedefin imhası için gerekli ve orantılı ateş sağlayan uygun mühimmatla (akıllı/güdümlü) bir plan dahilinde ateş altına alınmakta, kesin terörist olduğu teyit edilmeyen hedefler asla ateş altına alınmamaktadır."

Hedeflerin içinde, işgal sonucu sivillerin boşalttığı binalara yerleşen IŞİD militanlarının bulunduğu bildiriliyor.

Fırat Kalkanı harekâtının dokuzuncu gününde, sınırın Türkiye tarafındaki birliklere tank ve zırhlı personel taşıyıcıların sevki devam ediyor. Sabah saatlerinde Fırtına obüsü de sınır hattına gönderildi.

Sınırın güneyinde ise terör örgütü IŞİD tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcılar, Türk askeri tarafından kontrollü şekilde imha ediliyor.

Bazı bölgelerinden zaman zaman yükselen dumanlar, sınır hattından da görülüyor.