GALATASARAY Spor Kulübü’nün İstanbul Riva’daki 1 milyon metrekarelik arsası için nihai ihale dün yapıldı. Emlak Konut GYO öncülüğünde yapılan hasılat paylaşım modelli ihaleye konut üreticileri yoğun ilgi gösterdi. İhaleyi kazanan şirket Fema İnşaat-KLV İnşaat İş Ortaklığı oldu. Yoğun rekabet yaşanan ihalede ortaklar 3.1 milyar liralık satış değeri olan gayrimenkul projesi yapmayı taahhüt etti. Şirket payı olarak da yüzde 38’e denk gelen 1 milyar 178 milyon lira önerildi. Emlak Konut ile Galatasaray arasında yapılan protokole göre gelirin yüzde 80’i kulübün, yüzde 20’si Emlak Konut’un olacak. Bu durumda 942 milyon 400 bini kulübün, 235 milyon 600 bin TL ise Emlak Konut’un kasasına girecek.

Riva arsasının ekspertiz değeri 388.7 milyon lira olarak açıklamıştı. Galatasaray satış yerine hasılat paylaşımını seçince karlı çıktı.

BAŞKAN VE PATRONLAR

İhaleye gayrimenkul şirketlerinin patronlarının katılması dikkat çekti. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek’de İstanbul Ataşehir’deki Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğü’ne giderek ihaleyi yerinde takip etti. Riva projesine 2018 yılında başlayacaklarını söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “2018’de satışlar yapıldıkça Galatasaray payına düşeni almaya başlayacak. Gelir doğru kullanılırsa Galatasaray için farklı bir süreç başlar. Böyle bir dönemde milyarlık teklifler hem ülke ekonomisine hem de gayrimenkul sektörüne olan güveni gösteriyor. Bu ihale sektördeki durağanlığı çözecek adım da olabilir” dedi.

Riva Arazisi için 3.1 milyarlık gelir hedefi