İstanbul’da yılbaşı gecesi, 39 kişinin hayatını kaybettiği, 71 kişinin yaralandığı terör saldırısını gerçekleştiren terörist Abdulgadir Masharipov, Esenyurt'ta bir sitedeki eve düzenlenen operasyonla yakalandı. Saldırganla birlikte 3'ü kadın 4 şüpheli daha yakalandı.

Ortaköy Reina'da yılbaşı gecesi kaleşnikof marka silahla dehşet saçan terörist 16 günlük takibin ardından yakalandı.İstanbul Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri 39 kişiyi öldüren 71 kişiyi yaralayan, “Abu Muhammed Horasani” kod adlı Abdulgadir Masharipov’un Esenyurt’ta gözaltına aldı. IŞİD hücreevinde gözlaltına alınan saldırganın yanında 4 yaşındaki oğluda olduğu öğrenildi. Baskında yabancı uyruklu 3’ü kadın 4 şüphelinin daha yakalandığı belirtildi.

Öte yandan 39 kişiyi katleden teröristin, saklandığı eve 3 gün önce geldiği kaydedildi.Özbek asıllı terörist Abdulgadir Masharipov'un eşi 12 Ocak’ta Maltepe'de bir eve düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Yanında olan 1.5 yaşındaki kızı koruma altına alınmıştı.

basliksiz-4

POLİS GÜNLERCE ÇALIŞTI

TEM ekiplerini günlerdir peşinden koşturan Abdulgadir Masharipov’un yakalanması için TEM Polisi daha önce 50’ye yakın adrese baskın düzenledi. Binin üzerinde ihbar değerlendirildi. Saldırı sonrası binlerce saat kamera izleyen ekipler, iki hafta içesinde, Zeytinburnu, Başakşehir, Ümraniye, Silivri’de IŞİD’in Özbek yapılanmasına ait hücrelere de baskın düzenledi. Baskınlarda 35 şüpheli yakalanmış, Reina’yı kana bulayan terörist ise bulunamamıştı.

İŞTE TERÖRİSTİN OPERASYON SIRASINDA YAKALANAN KIRGIZ ARKADAŞI