2000 yılından sonra emekli olanlar için intibak yolunu açacak olan kararın Anayasa Mahkemesi tarafından sonuçlandırılması dört gözle bekleniyor. Birkaç gün içerisinde sonuçlandırılacak karar neticesinden idare mahkemesi ve Yargıtay'ın olumsuz yanıtladığı intibak için sonuca odaklanan emekliler Kamu Denetçiliği Kurumu KDK'nın (Ombudsman) haklı bulduğu kararın çıkasını istiyor.

İdare mahkemesi ve Yargıtay'dan olumsuz sonuç alan konuyu Anayasa Mahkemesine taşıyan Türkiye Emekliler Derneği üyesi İbrahim Avcı'nın yaptığı başvuru sonucu 5 milyon emekliyi ilgilendiriyor. Kamu Denetçiliği Kurumu'nun olumlu tavsiye kararı sonucu intibak düzenlemesi onaylanırsa milyonlarca kişinin maaşında büyük artış olacak.

2000 yılı sonrasın emekli olanların beklediği intibak kararı çıkması bekleniyor. Öte yandan Temmuz ayında emekli maaşları artışları da SSK ve Bağ-Kur için % 4'lük artışın yanı sıra enflasyon farkı ile de değişecek. Şu an itibarıyla 6.18 olan enflasyondan dolayı emekliler için de 2.18 enflasyon farkı yansıtılacak.

Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunları da çözüm beklerken geçtiğimiz haftalarda 72 yaş açıklamaları gündeme oturmuş ve emeklilik bekleyen milyonları kızdırmıştı. Bu kapsamda hak ettikleri emekliliklerinin verilmesini isteyen EYT'liler yaşa takılmanın haksızlığını yaşıyorlar.

Kaynak: 2000'den Sonra Emekli Olan Milyonlarca Kişi AYM Kararına Odaklandı