Darbe girişiminde kullanılan araçlar ve birlikleri de tek tek belirleniyor. Soruşturma dosyasına giren bilgiye göre 15 Temmuz gecesi, Mamak'ta bulunan 28. Mekanize Piyade Tugayı, 65 araçla darbe girişimine katıldı. Tugaydan 16 adet M16 T Tankı, 20 Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT), 20 Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) ve 2 de Zırhlı Havan Taşıyıcı (ZHT) olmak üzere toplam 65 araç Ankara sokaklarında insanları öldürdü.



Yeni Şafak'ın haberine göre kışladan çıkarılarak o gece Ankara Emniyet Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Genelkurmay Başkanlığı ve Kızılay Meydanı gibi kritik noktalara sevk edilen zırhlı araçlar, birçok vatandaşı şehit etti, yüzlerce aracı da ezdi. Zırhlılara insan avlamak için uçaksavar ve makineli tüfek de monte edildi. Tankların üzerine M85 12 mm uçaksavarların konulduğu bilgisi dosyada yeraldı. Ayrıca darbeci komutanları taşıyan zırhlı Land Rover marka askeri araçlar da aktif olarak kullanıldı. Hatta bunlardan birisi Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün önünde polislerce ele geçirilmişti.

ÇANKIRI'YA TAŞINACAK
15 Temmuz sonrası, darbe girişimine iştirak eden garnizonların ya kapatılması ya da taşınması kararlaştırıldı. Bunlardan birisi de Mamak'taki 28. Mekanize Piyade Tugayı. Tugay ve buna bağlı birlikler yılsonuna kadar Çankırı'ya taşınacak.