Darbe girişimine karşı binlerce kişinin buluştuğu İstanbul Taksim Meydanı'nda, büyük bir panoya kanlı gecede yaşamını yitirenlerin isimleri yazıldı.
Siyah zemine beyaz harflerle, alfabetik sıraya göre yazılan isimler arasında hem siviller hem de şehit polisler yer alıyor.



Panonun yanındaki kırmızı zeminde ise "Toplu vurdukça yürekler onu top söndüremez. Milletçe, vatanımıza, istiklalimize, millet hakimiyetine düzenlenen suikaste, hainlere, silahlara, tanklara, uçaklara, helikopterlere canlı kalkan olduk. Demokratik bir ülkede  insanca, onurlu, bir hayat sürebilmek için şehitler verdik. Bu günümüzü ve geleceğimiz milletimizin bu kahraman duruşuna ve şehitlerimize borçluyuz. Bu aziz milletin bir ferdi olmaktan hepimiz onur duyuyoruz. Şehitlerimize minnettarız. Kalbimiz ebediyete kadar onların aziz hatırası için çarpacak. Milletimiz var olsun, vatan sağolsun" yazısı yer aldı.



Reuters haber ajansı, Taksim'deki panonun fotoğraflarını dünyadaki abonelerine servis etti.
Taksim'de ayrıca Atatürk Kültür Merkezi'ne FETÖ'yü hedef alan dev bir pankart asıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki büyük posterinin de bulunduğu kültür merkezine asılan pankartta, "Allah'ın izniyle demokrasi sancağını semalarda dalgalandıracağız", "Bu aziz milletin yiğitleri" gibi ifadeler yer aldı.
Taksim Meydanı'ndan geçenler, pano önünde fotoğraf çekip şehit isimlerini okuyarak dua ettikleri görüldü.