İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Adem ALTUNTAŞ'ın basın duyurusu

1976 Trabzon’da Doğdum. Evli ve bir çocuk babasıyım. Alaylı olarak 25 yıldır Eyüp Sultanda Mesleğimi devam ettirmekteyim.

Değerli meslektaşlarım,
Berberlik mesleğinin toplumdaki yeri ve bu çerçevede gelişen sorunlarına daha aktif, daha kalıcı çözümler üretmek için adayım.
30 Ağustos zafer bayramı Allah’ın izniyle bizlerinde zaferi olacaktır. Bizler yaptığımız meslek icabı tüm vatandaşlarımız bizlerin müşterisi olmuştur. Dükkanlarımızda konuşulan o gün ki gündemler zaman zaman siyaseti belirlemiştir ve kamuoyu oluşturmuştur. Bizlerin bu toplumdaki yapmış olduğu hizmet çok önemlidir. Toplumun her kesimine hizmet etmekteyiz. Dükkânlarımızda konuşulanlar devletin herhangi bir birimine anında ulaşır.

Değerli meslektaşlarım,
Beni adaylık sürecine getiren sebepler toplumumuza ve siz değerli meslektaşlarıma olan saygımdır. Meslektaşlarımızın işletmelerine kâr oranlarını arttırmak, mesleki haklarının korunmasını sağlamaktadır. Çeşitli odalarla iş birliği yaparak yeni çalışma ortamları hazırlamaktadır. En önemlilerinden bir tanesi de yeni yetişecek çırak, kalfa ve usta arkadaşlarımızın milli eğitim bakanlığı ile iş birliği yaparak meslek okullarında bölümler açtırarak kaliteli elemanlar yetiştirmek olacaktır. Çalışan meslektaşlarımızın sosyal güvencelerini sağlamaktadır.

Değerli meslektaşlarım,
Kuracağımız profesyonel yönetimle ilgili herhangi bir arkadaşımızın bir sorunu olması halinde hemen ilgilenip çözümüne yardımcı olacağız. Gerek hukuki gerek oda ile ilgili gerek eğitimle ilgili gerek sağlıkla ilgili sorunlar anında çözüme ulaşacaktır.
Bir başkandan ziyade kardeşiniz ve meslektaşınız olarak sorunlarınızı kendi birinci sorunum olarak görmek ve bu çerçevede çözümler üretmek için adayım.

Bu bilinç ve kararlılıkla siz değerli meslektaşlarımdan kardeşlik hukuku ve 1000 yıllık ahilik geleneğimize dayanarak destek ve önerilerinizi bekliyorum…
Hep birlikte daha güçlü oda yönetimi kurmaya davet ediyorum. Ortak akıl rehberliğinde...

Saygılarımla

İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Adem ALTUNTAŞ