Özel Yurt Tercihi Yaygındır

 

            Üniversiteyi pek çok zorluğu aşarak kazanan öğrencilerin ilk çözmeleri gereken sorun kalacak yer sorunudur. Özellikle üniversite okunulacak yer İstanbul gibi büyük bir şehirse tek başına ev tutmak oldukça masraflı olacağından çoğu üniversite öğrencisi böyle bir seçeneği kullanamayacaktır. İlk etapta kalma sorunu çözümünde en makul çözüm yurt olmaktadır. Bu konuda devlet yurdu ile özel yurtlar seçenek olarak öğrencilerin karşısına çıkmaktadır. Özellikle güvenlik unsuru ve benzeri şartlar göz önüne alındığında kız öğrencilerin genelde özel yurtlarda kalmayı tercih ettikleri görülmektedir.

 Tam İstediğiniz Gibi Bir Kız Öğrenci Yurdu

            Kadıköy yurt bakımından merkezi bir yerdir. Kadıköy kız öğrenci yurtları kız üniversite öğrencilerinin sürekli tercih etmekte olduğu bir yurttur. Bulunduğu konum itibariyle çok sayıda üniversite ve fakültelere ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Bazı üniversitelere on, on beş dakikalık yürüme ile ulaşım sağlandığı gibi bazı üniversitelere toplu taşıma araçları ile yirmi, yirmi beş dakika içerisinde ulaşılabilmektedir.

            Kadıköy kız yurtları güvenlik amacıyla kartlı turnike geçişine, yirmi dört saat kayıt altında olan kamera sistemine ve güvenlik elemanına sahiptir. Sessiz bir ortamda ders çalışılması için etüt salonunun bulunduğu yurtta spor yapabilmek için de fitness salonu bulunmaktadır.

 http://www.istanbulgazikizyurdu.com/