Kamuda izin yasağının kaldırılmasıturizm sektöründe büyük sevinçle karşılandı. Tur operatörleri yasağın kaldırılmasıyla birlikte ciddi bir talep patlaması yaşadıklarını aktarırken, ağustos ve eylül döneminde yaklaşık 300 bin kişinintatil satın alabileceğini belirtti. Turizmciler, erken rezervasyon döneminde uygulanan indirimlerin tekrar kullanılamayacağını ancak ek indirim kampanyası için çalışma başlattıklarını aktardı.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, yasak döneminde tur operatörlerinin ortalama yüzde 10 iptal aldıklarını belirterek, "Münferit satın almalarla birlikte yaklaşık 300 bin kişi tatilini iptal etti. Bu kişilerin ağustos ve eylül döneminde tekrar satın alma yapacağını düşünüyoruz" dedi.

KAMU PERSONELİNE EK İNDİRİM KAMPANYASI ÇALIŞMASI 
Erken rezervasyonla tatil satın alanlara aynı fiyatların uygulanamayacağını belirten Ayık, şunları anlattı: "Biz izin iptaliyle birlikte hiçbir kesinti yapmadan iadeleri gerçekleştirdik. Bu dönemde tatil alan diğer kişilere adaletsiz bir durumun oluşmaması için mevcut fiyatlar üzerinden bir satış gerçekleştirilecek. Ancak fiyatlarda ciddi artış olmadığı için büyük bir mağduriyet oluşmayacak."

Yasağın kalkmasıyla birlikte yoğun bir talep akışı başladığını belirten Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, "Fiyatları aşağıya çekemeyeceğiz ancak kamu personeline ek indirim kampanyası için otellerle görüşmelere başladık" diye konuştu.

KAYNAK : SABAH