İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce mahallelerde güvenliğin sağlanması için  seçilen, Özel Harekat polislerinin de katıldığı derslerde araç durdurma ve silah  kullanma teknikleri eğitimlerini başarıyla geçen 386 bekçi, ilk mesailerine  çıktı. Kentin farklı noktalarında güneşin batışından (22.00-06.00) doğuşuna kadar  görev yapacak bekçilere ilk gün devriyesinde polisler eşlik etti.

Cadde ve sokaklarda devriye gezen bekçileri karşılarında görünce  şaşkınlık yaşayan vatandaşlar, bekçilerin kentte asayişe katkı sağlayacak  olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Esnaf ve vatandaşlar, bekçilere  görevlerinde başarı diledi.

Bazı vatandaşlar "bekçi" denildiğinde Kemal Sunal'ın "Bekçiler Kralı"  filminin akıllara geldiğini, bekçileri gördüklerinde ve düdük sesini  duyduklarında nostalji yaşadıklarını ifade etti.

Vatandaşlar ayrıca, bekçilerin genç olmasının da asayiş uygulamaları  için önemli olduğunu vurguladı.

Her mahallede en az iki kişi nöbet tutacak bekçiler, ana ve ara  arterlerde özellikle hırsızlık olaylarına karşı mücadele verecek.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce 8 Şubat'tan itibaren bekçiliğe müracaat  eden 8 bin 320 kişiden 700'ü seçilmişti. Eğitimi süren 136 ve diğer işlemleri  devam eden 178 kişi olmak üzere 314 bekçinin daha sonra göreve başlayacağı  bildirildi.