Alo 140 Terör İhbar Hattı'na yapılan  ihbarlar neticesinde, 20'si "terör arananlar listesi"nde olmak üzere 169 terörist  etkisiz hale getirildi.
 
 AA muhabirinin Emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre,  Türkiye'nin huzur ve güvenliğini tehdit eden terör örgütleriyle gerek yurt içinde  gerek yurt dışında devam eden mücadelede en büyük destek, operasyonların sürdüğü  bölgelerde yaşayan vatandaşlardan geldi.
 
Güvenlik güçlerince azim ve kararlılıkla devam ettirilen bu mücadele  kapsamında 30 Ekim 2015 tarihinde açılan Alo 140 Terör İhbar Hattı"na başta Doğu  ve Güneydoğu bölgelerindeki illerden olmak üzere tüm illerden 266 bin 518 çağrı  yapıldı.
 
Değerlendirilen ihbarlar neticesinde ise 169 terör örgütü mensubu  etkisiz hale getirilirken, 17 terör örgütü mensubu ise yakalandı.
 
Etkisiz hale getirilen terör örgütü mensupları arasında,  "www.terorarananlar.pol.tr" sitesinde yayınlanan kırmızı listede 1, yeşil listede  5, turuncu listede 1 ve gri listede 13 olmak üzere toplam 20 terör örgütü mensubu  yer aldı.
 
Örgüt mensuplarının etkisiz hale getirilmesine yardımcı olan  vatandaşlara, Ödül Komisyonu'nca para ödülü verilmesi uygun görüldü.