İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında sözde darbe yönetimi tarafından İstanbul'a ilişkin hazırlanan atama kararnamesinde ismine yer verilen firari 4 general ve 3 albay hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

KRİTİK GÖREVLERE İSİM İSİM LİSTE

Sabah'ın haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay'ın yürüttüğü darbe soruşturması kapsamında yakalanarak gözaltına alınan Bursa İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş ile koruması Uzman Çavuş Ertuğrul Yüksel'in üzerlerinde 2 adet çanta yakalandı. Bir çantada Tuğgeneral Mehmet Partigöç tarafından imzalandığı belirlenen bir sıkıyönetim direktifi konulu yazı ele geçirildi. Yazının ekinde darbe ardından gerçekleştirilecek atamaların listesi de bulundu. Listede İstanbul'da Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı gibi kritik görevlere getirilecek asker kişilerin de isim isim zikredildiği tespit edildi.

37 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA

İstanbul'a ilişkin listede bulunan 37 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Aralarında general ve albayların bulunduğu 26 kişi, 'darbe faaliyetiyle fikir ve eylem birliği içerisinde bulundukları' şüphesiyle gözaltına alındı. Yine general ve albaylardan oluşan 11 kişi ise adreslerinde bulunamadı. Haklarında İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'darbe' suçu kapsamında yakalama kararı çıkarıldı. Adli işlem başlatılan bu generallerden GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanı Gürsel Öztürk, 3. Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Tayyar Süngü, İkmal/Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Veli Yıldırım ve İstanbul Tershanesi Komutanı Tümamiral Ahmet Çakır yakalandı.

ARANAN İSİMLER
Soruşturma kapsamında halen 4 general ve 3 albay ise aranıyor. Aranan isimler şunlar: GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Dahili Hastalıkları Servis Şefi Tuğgeneral Mehmet Zeki Kıralp, Milli Savunma Bakanlığı Genel Plan ve Prensipler Daire Başkanı Tuğamiral Ercan İnceoğlu, 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit, Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Satı Bahadır Köse, Kuzey Deniz Saha Komutanı Harekat Başkanı Albay Nejat Polat, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı Eğitim ve Öğretim Başkanı Albay Osman Özyazıcı ve İstanbul Tershanesi Komutanlığı Savaş Sistemleri Başkanı Albay Adem Durak.