Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından  Kocatepe Camisi'nde cuma hutbesi okudu.    Zorlu bir süreçten geçildiğini belirten Görmez, bu süreçte kendilerine  şehitlik nasip olanlara Allah'tan rahmet ve mağfiret, yakınlarına, millete sabır  ve metanet, yaralılara acil şifalar vermesini diledi. 15 Temmuz gecesi millet olarak tarihin en zor, en uzun ve karanlık  gecelerinden birinin yaşandığına vurgu yapan Görmez, "Yüce
Rabbimiz, bütün  unsurlarıyla milletimize kenetlenmeyi nasip etti ve milletimiz emanetine sahip  çıktı. Hiç kuşkusuz millet olarak sahip olduğumuz bu birlik, beraberlik ve  kardeşlik ruhu en büyük nimetlerden biridir, hamdolsun. Bu büyük nimet sayesinde  ateş çukuruna yuvarlanmaktan ve karanlığa gömülmekten kurtulduk." ifadesini  kullandı. Görmez, bu acı tecrübenin, hiçbir gücün Allah aşkı ve vatan sevgisiyle  dolu yüreklerden daha üstün olamayacağını gösterdiğini aktardı.

AKLIMIZI İDRAKİMİZİ VİCDANIMIZI...

 Şerefli milleti sindirmeyi, itibarını zedelemeyi hedefleyenlerin rezil  ve zelil olmaya mahkum olacağını dile getiren Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kim mazlumun, mağdurun, muhacirin yanındaysa Cenab-ı Hakk’ın kudret,  rahmet ve inayeti de onun yanındadır. Allah’a sonsuz hamdolsun ki, bu topraklar  asırlardır Müslüman yurdudur. Bu millet şüheda evladıdır. Bu ezanlar, bu cumalar  İslam’ın şiarıdır. Bu dinin, tek bir harfi bile değişmeyen bir kitabı vardır. Bu  dinin, en güzel örnek olma vasfına sahip bir peygamberi vardır. Allah’ın bize  verdiği bir akıl, bir kalp vardır. Bizim değişmez değerlerimiz, 14 asırlık engin  bir tecrübemiz vardır. Hiçbirimiz Müslüman olarak bütün bunları bir tarafa  bırakamayız. Aklımızı, idrakimizi, vicdanımızı bir kişiye ya da gruba teslim  edemeyiz. Dünya menfaati için dinimizden geçemeyiz. Din-i, mübin-i, İslam’ı alet  ederek dünyayı elde etmeye çalışanlara ise asla fırsat veremeyiz."  "Verdiğimiz şehitlerin hatırına, Allah bize hiç ummadığımız, adını  koyamadığımız dirlik bahşetti. Ne kadar şükretsek az." ifadesine yer veren  Görmez, "Yıllardır aramıza nifak sokmaya çalışanların tuzağı işlemedi, tuzak  kuranların en hayırlısının tuzağına düştüler. Yıkacaklarını umdukları anda ayağa  kalktık. Düşeceğimizi sandılar, doğrulduk. Öldürmeyi planladılar bizi, hiç  ölmemek üzere dirildik. Ebedi diri şehitler çıkardık aramızdan, hayata döndük."  dedi.

  Görmez, "Rabbimiz Çanakkale destanını yazmış bu ümmete, İstanbul’u  fethetmiş bu ümmete silahlı şer odaklarını kör edecek, tanklı uçaklı  müstekbirleri tökezletecek, gözü dönmüş hainlerin kalplerini parçalayacak,  düşmanları hasede düşürecek yeni bir ruh üfledi…  Şimdi bu eşsiz mazhariyetin  hakkını verelim ve yeniden keşfettiğimiz kardeşliğimize ihtimam gösterelim."  şeklinde konuştu.
 Yeniden keşfedilen kardeşliğe ihtimam gösterilmesi gerektiğini  vurgulayan Görmez, şehitlerin canlarıyla bahşettikleri bu zaferin kardeşlikle,  birlikle taçlandırılmasını istedi. Görmez, "Aramıza ayrılık ateşleri düşüren şer odaklarını mağlup  edelim, bizi birbirimize karşı kışkırtacak şeytani fısıltıları susturalım.  Şehitlerimizin kanlarıyla imzaladığımız, gazilerimizin sancılarıyla  perçinlediğimiz bu muazzam kardeşliğe sahip çıkarak, varlığımızı cümle  mazlumlara, cümle mağdurlara ümit diye adayalım." ifadelerini kullandı.

  "Gün, milletçe kenetlenme ve geleceğimizi inşa etme günüdür"

  Gelecek günlerin daha çok vefa gösterilen, farklılıklara rağmen  sevebilmenin sınandığı günler olacağına dikkati çeken Görmez, "Gevşemeyelim,  sinsi fitnecilerin vesveselerine kulak asmayalım. Yılmayalım, hasetçi  münafıkların tuzaklarına düşmeyelim. Vazgeçmeyelim, 'bana ne' demeyelim,  bahanelere sığınmayalım. Var olduğumuz her yerde, nefesimizin yetiştiği her anda,  İslam’ın nezaketini, imanın şefkatini, adanmışlığın cesaretini ayağa kaldıralım."  mesajını verdi.

   "Gün, milletçe kenetlenme ve geleceğimizi inşa etme günüdür. Gün şer  ve kötülük odaklarına karşı teyakkuz günüdür. Gün dostlara vefa günüdür. Gün  Rabbimize dönüş günüdür. Gün bizi hiç yoktan var eden Rabbimize şükrümüzü nefes  nefes canlandırma günüdür." diyen Görmez, şunları kaydetti: "Geliniz, bu cuma gününde, bu mübarek saatte hep birlikte el açıp Yüce  Rabbimize yalvaralım; Allah’ım, izzetine sahip çıkmak için tanklara meydan okuyan  bu millete zeval verme. Asırlar boyunca mazlumların umudu olmuş, mağdurların  yanında yer almış, muhacirlere kucak açmış bu milletin üzerinden rahmet ve  nusretini eksik etme.   Umudumuzu ve huzurumuzu bozmak isteyenlere, topraklarımıza fesat  tohumları ekmeye çalışanlara fırsat verme. Dinimizin, vatanımızın, devletimizin,  milletimizin bekasını sarsacak her türlü dâhili ve harici düşmanlardan bizleri  halas eyle. Biz sırtımızı sana dayadık, sana güvendik, gücümüzü sana ettiğimiz  imandan aldık, yıkılmamıza ve dağılmamıza izin verme Allah’ım. Zalimlerin zulmüne  rağmen bizi adaletten ve merhametten ayırma Allah’ım. Kötülerin kötülüklerine  rağmen bizi iyilikten ayırma Allah’ım. İntikam hırsıyla adaletten şaşırtma,  öfkesine kurban olup hakkaniyetten uzaklaşan, mağrur olup haddi aşan kullarından  olmaktan sana sığınırız. Sen, milletimizin bu soylu direnişini bir adalet ve  hakkaniyet direnişi olarak muzaffer eyle."