Konferansta günümüzde uygulanan analiz ve ölçümleme yöntemlerinin yanı sıra, datanın pazarlama ve müşteri kazanımında efektif kullanımına yönelik strateji ve uygulamaları uzman konuşmacıların anlatımı ve örnek çalışmalarla ele alındı.

Google Mobil Çözüm Lideri Serhat Atayeter, konferanstaki konuşmasında, veri odaklı karar almanın şirketler için büyük önem taşıdığını belirterek, son iki yılda sektörün lider markalarının ürünlerini pazarlamak için yeni yaklaşımlara gittiklerini söyledi.

Yapılan işte öncelikle önemli ve değerli olan ölçünün belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Atayeter, yeni teknolojilerin ne tür yenilikler getirdiğinin de şirketler tarafından takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

Atayeter, “Şirketlerin amacı her zaman kar elde etmektir. Ama şirketin farklı departmanlarının uyumsuz çalışması, şirketin karlılığını engelleyebilir. Farklı departmanların genel amaçla uyumlu çalışması gerekiyor. Böylelikle veriler doğru analiz edilerek strateji belirlenir ve karlılık sağlanabilir.” diye konuştu.

Ölçümlemeyi yanlış yapan geride kalır

Şirketlerin Google’un uygulamalarıyla müşterilerinin yaş, cinsiyet ve ürün tercihleri gibi verilere ulaşabildiğini belirten Atayeter, internet sitesinde çok fazla kod bulunan firmaların ölçümlemeyi daha iyi yapabildiğini ve dönüşümü daha hızlı gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Büyük şirketlerin potansiyel müşteri için sürekli ölçümleme yapması gerektiğine dikkati çeken Atayeter, şunları kaydetti:

"Şirketler, internet siteleri ve mobil uygulamalarından elde ettikleri verileri kullanarak tahminler gerçekleştirmeli. Elde ettiğiniz verileri hemen aksiyona çevirmelisiniz. Aksi takdirde hızlı değişen bu mobil dünyada geri kalırsınız. Bazı verileri de kontrol gruplarında test ettikten sonra aksiyona çevirmelisiniz.”

Anahtar kelime doğru seçilmeli 

Mobile Action Operasyon Direktörü Yekta Özcömert de mobil uygulamaların daha çok indirilebilmesi ve arandığında kolay bulunabilmesi için anahtar kelimelerin seçiminin çok önemli olduğunu belirtti.

Kullanıcıların mobil uygulamalara hangi kelimelerle ulaştığının belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Özcömert, uygulamanın başarılı olması için logo, başlık, uygulama fotoğrafları, rating rakamları ve mobil uygulama büyüklüğünün önem taşıdığını ifade etti.

Facebook Büyüyen Pazarlar Ölçümleme Lideri Rishi Saxena ise pazarlama ve reklamcılığın teknolojin ilerlemesiyle dönüştüğünü belirterek, "Pazarlamacılar, etkili bir şekilde ölçümleme yapmayı önemserler. Bu açıdan Facebook gibi insan temelli internet platformları, ölçümlemede önemli fırsatlar sunuyor." dedi.