Öncelikli olarak Dubai vizesi çıkarmak için, bazı işlemlerin yapılması gerekmektedir. Dubai vize merkezi bu konuda gerekli işlemleri hızlı bir sürede ve uygun fiyatlarda gerçekleştirmektedir. İlk olarak yapılması gereken site üzerinden Dubai vize başvurusu yapmak olacaktır. Online başvuru ilk adım için önemlidir. Başvuru yaparken iki çeşit vize sistemi seçeneği vardır.

            Bunlardan birincisi turistik vizedir. İkincisi ise ticari vizedir. Bu vizelerin çıkış işlemi, yapılmış olunan başvuruya göre değerlendirilmektedir. Başvuru yapıldıktan sonra bazı evraklar gerekmektedir. Renkli taranmış nüfus cüzdanı, renkli taranmış pasaport, Dubai vize işlemleri İçin yatırılan banka dekontu gibi evrakların teslim edilmesi gerekmektedir. Eğer ki ticari vize alınmak isteniyorsa, bu evrakların dışında ek olarak, çalışılan iş yerinden, antetli kâğıda yazılmış, Dubai’ye giriş nedenini belirten resmi bir yazı ve vergi levha renkli fotokopisi gerekmektedir.

            Bu evraklardan herhangi bir tanesi olmadan Dubai vize işlemi gerçekleşmez. Dubai vize ücreti oldukça dip fiyatlardadır. Ücret detayları için, yazılmış olan telefon numaralarından bilgi alınabilir. Vize aktiflik süresi 60 iş günüdür. Başvuru yapıldıktan sonra vize 3 iş günü içerisinde teslim edilmektedir. Başvuru yapmak ve teknik bilgiler için dubaivizemerkezi.net adlı internet sitesinden ulaşım sağlanır.