Alan belirleme, dikkat çekme ve uyarı amacı ile kullanılan plastik görsel ürünlere duba deniliyor. Dubaların amacına göre kullanım alanı oldukça geniştir. Belirli bölgeleri işaretlemek amacı ile kullanılan bu dubaların sektörlere göre kullanım şekli değişir.

 Trafik Dubası ve Kullanım Alanları

            Trafikte yol çalışmaları, park yeri, polis çevirmeleri ve yol daraltma gibi pek çok işlevde kullanılan dubalar trafik dubası olarak adlandırılıyor. Yapılan bir çalışma için belirleyici olan dubalar akan trafikte olası kazaları engellemek için kullanılır. Örneğin; trafik çevirmelerinde yolu daraltmak için de kullanılıyor.

 Reklam Dubası ve Kullanımı

            İş yerini gösteren ve verdiği hizmet ile ilgili yazı veya logonun bulunduğu dubalara reklam dubası denir. Reklam dubaları, iş yerleri önünde dikkat çekmek ve potansiyeli arttırmak amacı ile yaygın olarak kullanılır. Bu dubalar, iş yerleri için müşteri potansiyelini arttıran bir unsur olmuştur.

 Park Dubası ve İşlevi

            Ev ve iş yerleri önünde park edilecek alanların belirlenmesi için park dubası kullanılır. Kullanım alanlarına göre yerleri değişir. Bazı zamanlarda ise park yasak tablasının olmadığı yerlerde park yapılmaması için belirleyici bir unsurdur. Genellikle dükkân önleri ve garaj girişlerinin kapanmaması için yaygın olarak kullanılır.

 https://www.hitduba.com/