Suriye'nin Halep kentinin Cerablus İlçesi'nin DAEŞ'den temizlenmesi için geçen 24 Ağustos günü Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 'FIrat Kalkanı' harekatı başlatıldı. TSK'nın desteklediği Özgür Suriye Ordusu güçleri aynı gün Cerablus'un ardından batı ve güneyden ilerleyerek 40 civarında köyde de kontrolü sağlayarak, 400 kilometre karelik alanda hakimiyeti eline geçirdi.

DAEŞ MAYINLARI

ÖSO güçleri güneyde Menbiç, batıda ise Bab'a ilerlemeye çalışırken, Cerablus ilçe merkezi ve Türkiye sınırında da daha önce DAEŞ üyeleri tarafından döşenen mayın ve patlayıclıarın imhası gerçekleştiriliyor.



ART ARDA PATLAMALAR

Bu sabah da sınır hattında araziye döşenmiş olan patlayıcılar peş peşe imha edildi. Kontrollü şekilde gerçekleştirilen onu aşkın patlama, sınırın Karkamış tarafında heyecana yol açtı. Ancak bir süre sonra patlamaların kontrollü olarak yapıldığının anlaşılmasıyla tedirginlik sona erdi. Bu sırada patlamaların ardından yükselen dumanlar Karkamış'tan da net şekilde izlendi.

Cerablus sınırındaki Karkamış'ta güvenlik önlemleri de en üst seviyede tutuluyor. Aralıklarla bölgeye sevk edilen tank ve zırhlı araçlar da sınır hattına konuşlandırılıyor.