AHŞAP ÇATI PENCERLERİ

            Çatınızın şık olmasını ve yüksek verim sağlamasını istiyorsanız, ahşap çatı pencereleri sizin için ideal çözüm olabilir. Günümüzde güneş enerjili çatı sistemleri ile çatılardan sıcak su temini ve evinizin ısınmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca ahşap çatı pencereleri güneş enerjisi ile odanızı aydınlatır, en rahat ve ergonomik kullanım şekli olan pivot özelliğine sahiptir. Bu özellik pencere altındaki yeri kalan alanın kullanımı mümkün olmakta ve pencere yükseğe takıldığında kontrol çubuğu sayesinde rahatlıkla açılıp kapanabilir. Ahşap çatı pencerelerinin özelliklerinden birisi cam kapalı olduğunda temiz hava sirkülasyonunun sağlanması için havalandırma kapağı aparatı bulunmaktadır.

            Ahşap çatı pencereleri sistemlerinde genelde lamine edilmiş İskandinav çam kullanılır. Bununla birlikte beyaz rengi tercih edenler için, ahşabın üzeri beyaz poliüretan kaplı çatı pencereler de üretilmektedir. Her yerde rahatlıkla kullanılabilen bu pencerelerin yüzeyine bakım yapılmasına gerek yoktur.

 PERDE VE GÖLGELİKLER

            Günümüzde pek çok aile evinin içinde güneşten korunmak ve ev eşyalarının daha uzun sure kullanmak için kalın perde takmak yerine daha estetik modelleri kullanma yoluna gitmektedir. Son zamanlarda üretilen perde ve gölgelik modelleri evinize dışarıdan çok şık bir hava vermekle kalmayıp aynı zamanda perde takmayacak kişiler için alternatif bir yöntemdir. Klasik perdeler; tül ve kalın, stor perde, zebra perde çeşitleri perde ve gölgelikler için örnek verilebilir. Perde ve gölgelik modellerinde kumaş türü, renk, kalite seviyesi öncelikle dikkat edilmesi gereken konulardır. Büyükşehirlerde yaşayan insanların evlerinin odalarının küçük olması ayrıca tavan seviyesinin alçak olması nedeniyle, günümüzde daha az desenli açık renkli modeller yaygın olarak kullanılmaktadır.

            Eğer metrekare bakımından küçük odalı bir eve Çünkü duvar renginizle aynı ya da ona yakın renkte perde kullanmanızda yarar var. Çünkü bu sayede duvarlarınızda bölünme olmaz ve eviniz olduğundan daha küçük görünmez. Bununla birlikte geniş odalı evlerde perdelerde farklı desene sahip modeller kullanılabilir. Perde kumaşı seçiminde en temel nokta evinizdeki mobilya ve döşemelerin perde kumaşına uyumlu olmasıdır. Uyumlu desen sahip modeller evinizin görüntüsünün daha iyi olmasını sağlayacaktır.

            Zebra perdeler görünümünden dolayı bu adla anılmaktadır. Stor perde gibi mekanizmaya sahiptir ve bu sayede açılıp kapanabilir. Zebra perdeler, sık dokunmuş kumaşlarla tül kumaşların uyumu sonucunda ışığı mekana eşit bir şekilde yansıtma özelliğine sahiptir.

 Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz: http://www.catipenceresi.net/