Şile’deki evinden İstanbul’a gelmek üzere dün 11.00 sıralarında aracıyla yola çıkan tiyatro vesinema oyuncusu Mustafa Alabora trafik kazası geçirdi. Alabora’nın Otomobili İstanbul istikametine doğru yol alırken, iddiaya göre karşı yönden gelen ve hatalı sollama yapan araçla kafa kafaya çarpıştı. O anlar otomobilin sürücüsünün yanındaki arkadaşının akıllı telefondan yaptığı Periscope yayını ile saniye saniye yayınlandı. Sürücünün yanındaki yolcu cep telefonu kamerasından Periscope ile Enes G. adlı kullanıcının hesabından yayın yapıyor, gelen soruları yanıtlıyordu. Şile Sanayi sitesinde başlayan yayının altıncı dakikasında yolcunun sürücüye “Yavaş, yavaş, yavaş” dediği duyuluyor, ardından çarpma sesi geliyor. 
Bu sırada savrulan cep telefonundaki görüntü gidiyor ama yayın 44 dakika daha devam ediyor. İki otomobil de hurdaya dönerken, yardıma koşan vatandaşlar, yaralıları araçlardan çıkarttı. Bilincinin açık olduğu görülen oyuncu Alabora, diğer araçtaki Enes G. ve Berkay Y. hastaneye kaldırıldı. Şiddetli bel ağrısı çektiği yönünde şikayetleri devam eden Alabora, daha sonra Kozyatağı Acıbadem Hastanesi’ne sevk edildi. 

Ameliyata alındı

Sağlık durumu ciddi olan Enes G. ameliyata alınırken, arkadaşı Berkay Y.’nin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri soruşturma başlatırken kazayı gören görgü tanıkları, arıcın çok hızlı bir şekilde önündeki kamyonu sollayıp geçmek isterken, Alabora’nın kullandığı araca çarptığını anlattı. 

‘Oğlu sürekli arıyor’

Öte yandan Mustafa Alabora’nın İngiltere’de yaşayan oğlu oyuncu Memet Ali Alabora’da sık sık hastaneyi ve babasının kız arkadaşı Banu Zeytinoğlu’nu arayarak bilgi aldı. Zeytinoğlu, “Memet Ali çok tedirgin. Sürekli arayarak bilgi alıyor. Şimdilik İstanbul’a dönmesi söz konusu değil” dedi.

Periscope nedir?

Periscope, Twitter’ın internet üzerinden canlı yayın yapmasını sağlayan sosyal bir platformdur. Periscope’u kullanmak için ilk önce Twitter hesabınızın olması gerekiyor. Twitter ile Periscope’a giriş yaptıktan sonra uygulamayı kullanmaya başlayıp canlı yayınlar yapabilir ve Twitter’da paylaşabilirsiniz.