Araç bakım ve faaliyetlerini, minimuma indiren gereksiz seyahat ve hırsızlık durumlarını kontrol eden sisteme aromil araç takip sistemi denir. Araçların kötü ve amaç dışı kullanımını engeller ve özel yazılımlar ile araçların bakım, onarım ve servis gibi faaliyetlerini takip eder. Böylece araçların yıpranma süresi uzatılarak, bakım ve kullanım maliyetlerinde tasarruf sağlanır. Araçlarınızı 7/24 takip ederek, iş dışındaki gereksiz seyahatleri engeller. Ekstra zamandan tasarruf sağlar. GPS uyduları sayesinde, sayısal haritalar üzerinden rahatlıkla izlenebilir.

Sürücüler, aromil filo takip sistemisayesinde telefon trafiğinden kurtarılarak, masa başından koordine edilebilir, rota yöntemi ile varış noktalarına daha kısa yoldan zamanında ulaşması sağlanır.  Hem zamandan hem de yakıttan büyük ölçüde tasarruf sağlanır.

En çok şirketlerin kullandığı aromil araç takip cihazı sahadaki araçları kontrol altına almayı ve denetlemeyi sağlar. Personelin iş harici, gereksiz, şahsi işleri için araç kullanmalarını engeller. Sürücünün uygun kullanım alışkanlıkları kazanmasını sağlar, rölanti süresi denetim altına alınır. Aracın gerçek konumundan varış yerine ne kadar uzaklıkta olduğunu göstererek, doğru bir planlama yapılmasına yardımcı olur. Araçların hızlı kullanımını önleyip, güvenli ve trafik kurallarına uygun bir sürüş sağlar.  Bu cihaz sayesinde personelde, işverende huzurlu ve rahat bir gün geçirir. Ayrıca, aracın çalınması durumunda yeri tespit edilerek, araç istenildiği an uzaktan durdurulabilir ve bulunduğu konum bilgisine ulaşılmasını sağlar. Bu cihaz sürücülerin ve şirketlerin kanatsız meleği oldu diyebiliriz.