Burun estetiği ameliyatı kişinin burnundaki çıkıntılı, büyük ya da aşağıda durarak rahatsız edici bir görünüm sergilemesinden kaynaklanan problemlerini çözüme kavuşturmak için yaptırdığı ameliyattır. Burundaki bu sorunlar yani sadece şekil bozukluğundan kaynaklanan problemler sağlık açısından herhangi bir sorun teşkil etmemekle birlikte sosyal yaşamda bazı iletişim problemlerine ve özgüven kaybına yol açmaktadır. Bunlar da kişinin yaşamında büyük aksaklıklara yol açmaktadır. Tıp literatüründe rinoplasti ameliyatı olarak adlandırılan bu ameliyatlar aynı anda sağlık açısından bir takım rahatsızlıklar doğuran ve nefes problemine yol açan sorunların çözümü için gerçekleştirilen septoplasti ameliyatı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilebilmektedir.

 Burun estetiği Ameliyatı Ne Zaman Yapılabilir?

            Burun estetiği ameliyatı genelde yetişkinlik çağına erişmiş 18-35 yaş aralığındaki kişilere yapılmaktadır. Fakat bu yaş sınırının altında veya üzerinde olup aşırı nefes problemi çeken kişiler için de uygulanabilmektedir. Burun ameliyatı gerçekleştirilirken dikkat edilen bir diğer husus ise ameliyatın yapılacağı kişinin başka bir takım sağlık problemlerinin olmamasıdır. Çünkü bu durumlar ameliyatın riskli geçmesine neden olabilmektedir. Her ameliyatta olduğu gibi burun estetiği ameliyatı da bir takım riskler barındırır fakat bunlar oldukça düşük risklerdir.

 Burun Estetiği Doktoru Seçimi

            Burundaki şekil bozukluklarını düzeltilmesi amacıyla gerçekleştirilen burun estetiği doktoru ameliyatın başarılı olarak gerçekleştirilmesinde büyük önem taşımaktadır. Burun estetiği alanında uzman ve derinlikli bilgiye sahip olan kulak burun boğaz hastalıkları cerrahı Tamer Haliloğlu rinoplasti İstanbul ilindeki anlaşmalı hastanelerde gerçekleştirmektedir.

 tament.com